Trimite stirea ta !
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Marea Unire sărbătorită în Centrul de Tineret Botoșani - FOTO

Marea Unire sărbătorită în Centrul de Tineret Botoșani - FOTO

Adaugat de: Ziare Botosani

Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Botoșani a sărbătorit centenarul Marii Uniri împreună cu cei mai buni voluntari ai asociațiilor de tineret în cadrul proiectului „Voluntar în centenar” ce s-a desfășurat vineri, 30 noiembrie la Centrul de Tineret Botoșani.

Activitățile, ce au demarat cu un cântec patriotic susținut de Loredana Călin, au continuat cu prezentarea Zilei Naționale a Românilor în lumina obiectelor clasate în Patrimoniul Cultural Național Mobil, cu antrenarea tinerilor în găsirea unor soluții pentru o Românie mai unită. Dintre ideile tinerilor menționăm acțiuni educative menite să dezvolte spriritul civic, creșterea încrederii în forțele proprii și dorința de a ajuta semenii, cultivarea respectului, a muncii în echipă, combaterea discriminării și a tendințelor individualiste. Discuțiile s-au axat în principal pe ideea că sistemul educațional, în ansamblul lui, are un rol esențial în formarea unei națiuni de care, peste 100 de ani să fie mândri românii.

La finalul activității tinerii s-au prins în Hora Unirii, caracterizată de Mihai Eminescu drept „cea mai frumoasă horă a neamului românesc”.


ZiareBotosani.ro

ZiareBotosani.ro

Alte articole din Botosani