Trimite stirea ta !
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Ziua Copilului sărbătorită alături de pompieri

Ziua Copilului sărbătorită alături de pompieri

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : Local

Peste 200 preşcolari şi elevi de la Grădiniţa Colegiului Tehnic „Gheoghe Asachi” Botoşani, Grădiniţa nr. 18 Botoşani, Asociaţia „Ne Trebuie Speranţă” Botoşani, Grădiniţa Girotondo, Grădiniţa Ştefăneşti, Colegiul Naţional „A.T. Laurian”, dar şi copii însoţiţi de părinţi şi-au sărbătorit „Ziua Internaţională a Copilului” alături de  pompieri.

Aceştia au petrecut aproape o oră în curtea Detaşamentului de Pompieri Botoşani din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Nicolae Iorga” al Judeţului Botoşani.

Cu mic cu mare, elevii au fost preluaţi la intrarea pe poarta subunităţii de către specialiştii Compartimentului de Pregătirea Populaţiei, care le-au prezentat principalele activităţi desfăşurate de pompieri, precum şi tehnica din dotare folosită în situaţii de urgenţă, fie că este vorba de incendii, inundaţii, accidente rutiere sau alte calamităţi. Totodată, ei au asistat la demonstraţii privind modul de funcţionare a echipamentului de descarcerare, precum şi la simularea unei intervenţii în caz de incendiu.

Vizibil emoţionaţi, copiii au îmbrăcat pe rând haina de pompier, au folosit pentru prima dată pistolul cu apă şi au urcat în autospecialele de intervenţie. Cei mai curajoşi au aflat cum se protejează servanţii pompieri pe timpul incendiilor cu ajutorul aparatului de respirat cu aer comprimat şi a căştii de protecţie.

Cei mici au primit, pe lângă sfaturi despre cum să prevină sau să se comporte într-o situaţie de urgenţă şi dulciuri din partea gazdelor.

Vizitele de astăzi se înscriu în activităţile de informare preventivă, derulate de I.S.U. Botoşani, care au ca grup ţintă copiii, în vederea dezvoltării de către aceştia a unui comportament preventiv.

 

 

 

 

 

 

 

 

 


ZiareBotosani.ro

ZiareBotosani.ro

Local: Alte articole din Botosani