Trimite stirea ta !
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Sesiune de informare a elevilor botoșaneni pe tema prevenirii traficului de persoane

Sesiune de informare a elevilor botoșaneni pe tema prevenirii traficului de persoane

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : Local

La data de 23 mai 2019, poliţiştii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii, în parteneriat cu reprezentanţi ai Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane – Centrul Regional Suceava au desfăşurat o serie de activități alături de elevii Colegiului Naţional A.T. Laurian și de cei ai Școlii Gimnaziale Stefan cel Mare Botoșani.

Activitățile se subscriu Campaniei Informează-te pentru a fi protejat!, campanie ce își propune prevenirea situațiilor de risc în ceea ce privește traficul de minori.

Participanții au vizionat filmul documentar Distruge zidul indiferenței, material video realizat de ANITP, care aduce în atenție problematica traficului de persoane în scopul exploatării sexuale. În acest sens tinerii au primit recomandări referitoare la metodele legale de ocupare a unui loc de muncă în afara țării. Totodată, adolescenților le-au fost prezentate câteva metode de victimizare în cazul traficului de persoane: metoda loverboy și recrutarea în mediul online.

Activitatea derulată reprezintă o acțiune comună a celor două instituții componente ale Comisiei județene de monitorizare a activității preventive, ce își desfășoară activitatea în baza Ordinului MAI nr.119/2017.


ZiareBotosani.ro

ZiareBotosani.ro

Local: Alte articole din Botosani