Trimite stirea ta !
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Şase incendii în ultimele 24 de ore în județul Botoșani

Şase incendii în ultimele 24 de ore în județul Botoșani

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : Local

În ultimele 24 de ore, pompierii botoşăneni au fost solicitaţi să intervină pentru stingerea a şase incendii izbucnite pe raza localităţilor Botoşani, Sarafineşti (comuna Corni), Ghireni (comuna Coţuşca), Mănăstirea Doamnei (comuna Curteşti) şi Dorohoi.

Flăcările au distrus bunuri materiale în valoare de peste 30.000 de lei.

Cauzele care au generat incendiile sunt: focul deschis în spaţii închise, jarul căzut din sobă, neprotejarea termică, focul deschis în spaţii deschise şi acţiunea intenţionată.

Pentru stingerea celor şase incendii şi înlăturarea efectelor au intervenit, în total, 50 de pompieri militari şi voluntari, dar şi cetăţeni.

S-au salvat şi protejat de foc bunuri materiale în valoare de cca. 350.000 lei.

Cele mai mari pagube s-au înregistrat în urma incendiului de la Sarafineşti (comuna Corni), unde o lumânare aprinsă, lăsată nesupravegheată în bucătărie, a aprins materialele combustibile din apropiere. Flăcările au cuprins cu repeziciune bunurile din cameră şi s-au extins, prin tavanul de lemn, la acoperiş şi bunurile din altă încăpere.

Pentru stingerea incendiului şi înlăturarea efectelor au intervenit 12 pompieri militari şi voluntari, timp de mai bine de trei ore. Au ars: elemente de mobilier, obiecte electrocasnice şi cca. 20 m.p. din acoperişul anexei şi al casei, pagube estimate la cca. 25.000 de lei. S-au salvat şi protejat bunuri materiale în valoare de cca. 60.000 de lei.


ZiareBotosani.ro

ZiareBotosani.ro

Local: Alte articole din Botosani