Trimite stirea ta !
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Premii şi semnificaţii de 9 Mai la Prefectură

Premii şi semnificaţii de 9 Mai la Prefectură

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : Local

Prefectul Costică Macaleţi invită liceenii din judeţ la tripla sărbătoare pe care o aduce ziua de 9 Mai. Ca şi până acum, realizările şi urmările evenimentelor din 1877, 1945 şi 1950 vor fi reamintite în cadrul unei întâlniri programate în ultima zi de lucru a săptămânii, în sala Nicolae Iorga a prefecturii.

Peste 100 de copii sunt aşteptaţi, vineri la ora 10:00, să discute cu muzeograful Florin Ştirbăţ despre Declararea Independenţei României faţă de Imperiul Otoman prin vocea marelui Mihail Kogălniceanu.
Despre Victoria Coaliţiei Naţiunilor Unite în Cel de-al Doilea Război Mondial se va putea dezbate cu profesorul Loredana Ciobanu de la Colegiul Naţional „Mihai Eminescu”, iar Declaraţia prin care Schuman a pus piatra de temelie a Uniunii Europene va fi lecturată de Manuela Hluşcu, elevă în clasa a IX-a H a Colegiului Naţional „A.T. Laurian”.

Tinerii participanţi vor avea şi ei cuvântul pentru a-şi prezenta produsele cu care au câştigat Concursul „Made for Europe” din acest an, urmând ca prefectul judeţului să ofere diplome tuturor elevilor care au atins performanţe deosebite la olimpiadele desfăşurate până acum.

Invitaţi fiind de prefectul Costică Macaleţi, şi parlamentarii de Botoşani vor avea ocazia să felicite olimpicii şi să prezinte noutăţi din capitală.


ZiareBotosani.ro

ZiareBotosani.ro

Local: Alte articole din Botosani