Trimite stirea ta ! [email protected]
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Pompierii botoșăneni puși pe jar! 30 de persoane rănite într-un accident!

Pompierii botoșăneni puși pe jar! 30 de persoane rănite într-un accident!

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : Local

Un accident rutier deosebit de grav a avut loc în această dimineaţă în localitatea Vorona, în apropierea mănăstirii, fiind rănite aproximativ 30 de persoane, pasageri în patru autoturisme şi un microbuz de transport interjudeţean.

Accidentul s-a produs pe fondul unei depăşiri neregulamentare a unui autoturism Dacia, care s-a izbit frontal într-un microbuz de transport persoane, după care a ricoşat într-un alt autoturism Dacia. Alte două maşini, nereuşind să evite impactul cu cele trei autovehicule, s-au răsturnat în şanţ.

La faţa locului au ajuns mai multe echipaje de ambulanţă, pompieri şi SMURD, fiind solicitat ajutor şi din partea colegilor din Suceava şi Iaşi.

Victimele au fost preluate şi transportate într-un punct de prim ajutor, în apropiere de pădurea Vorona, urmând a fi transportate la spital.

Acest scenariu face parte dintr-un exerciţiu regional, organizat de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Botoşani, în colaborare cu ISU Iaşi şi ISU Suceava.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă "Nicolae Iorga" al Judeţului Botoşani desfăşoară în data de 22 septembrie 2015, un exerciţiu de cooperare pentru limitarea şi înlăturarea efectelor unor situaţii de urgenţă cu manifestări deosebit de rapide şi efecte limitate în timp, produse pe raza localităţii Vorona, zona Mănăstirea Voronei.

La acţiunile de intervenţie şi înlăturarea efectelor negative ale situaţiilor tactice participă forţe şi mijloace ale Inpectoratelor pentru Situaţii de Urgenţă Botoşani, Suceava şi Iaşi, Inspectoratului de Poliţie Judeţean, Inspectoratului de Jandarmi Judeţean, Serviciului Judeţean de Ambulanţă, UPU – SMURD Regional Iaşi, Direcţiei de Sănătate Publică, Direcţiei Silvice Botoşani, Agenţiei pentru Protecţia Mediului, voluntari ai Filialei de Cruce Roşie Botoşani şi Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Vorona.

Scopul exerciţiului este de pregătire a forţelor implicate în gestionarea situaţiilor de urgenţă şi organizarea cooperării cu toate forţele participante din judeţ şi cu forţe şi mijloace profesioniste din judeţele limitrofe. Sursa: stiri.botosani.ro

ZiareBotosani.ro

Local: Alte articole din Botosani