Trimite stirea ta !
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Poliţiştii botoşăneni, alături de copii în săptămâna „Școala Altfel”

Poliţiştii botoşăneni, alături de copii în săptămâna „Școala Altfel”

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : Local

Poliţiştii botoşăneni continuă activităţile din campania „Şcoala Altfel, - Să ştii mai multe, Să fii mai bun!”. Școala cu clasele V-VIII nr. 2 Botoşani şi Liceul cu Program Sportiv Botoşani au fost două dintre unităţile de învăţământ vizitate ieri, 08 aprilie a.c., de către poliţiştii de ordine publică din municipiul Botoşani.

„Violenţa distruge, prietenia construieşte!“ a fost tema discuţiilor purtate cu copiii, care au fost învăţaţi cum trebuie să reacţioneze în anumite situaţii cu potenţial agresiv. La rândul lor, aceştia, bazându-se pe întâmplări reale, s-au lansat în adevărate dezbateri.

Tot ieri, poliţiştii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii – IPJ Botoşani s-au aflat la Şcoala nr. 7 din municipiul Botoşani. Temele de discuţie au vizat prevenirea şi informarea elevilor cu privire la  violenţa şcolară, absenteism, abandon şcolar, siguranţa pe internet, efectele consumului de droguri sau răspunderea penală în cazul minorilor.

La începutul acestei săptămâni şi poliţiştii dorohoieni s-au alăturat campaniei „Şcoala altfel!”.

Sediul Poliţiei municipiului Dorohoi a fost „luat cu asalt” de elevii de şcoală generală. Informații din domeniul siguranței rutiere, folosirea trusei criminalistice, prezentarea autospecialelor din dotarea poliţiştilor, prezentarea de materiale video pe teme rutiere și de prevenire a delincvenței juvenile au fost câteva dintre activităţile desfăşurate de poliţişti împreună cu elevii care i-au vizitat.

Poliţiştii botoşăneni vor continua întâlnirile cu elevii din toate ciclurile de învăţământ şi în următoarele zile.


ZiareBotosani.ro

ZiareBotosani.ro

Local: Alte articole din Botosani