Trimite stirea ta !
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Ninsoare abundentă în județul Botoșani. Poliţiştii recomandă conducătorilor auto să circule cu prudență

Ninsoare abundentă în județul Botoșani. Poliţiştii recomandă conducătorilor auto să circule cu prudență

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : Local

Avand in vedere conditiile meteorologice si caderile de precipitatii sub forma de zapada, politistii botosaneni recomanda tuturor conducatorilor auto sa circule cu prudenta.

Utilizarea anvelopelor de iarna este obligatorie atunci cand se circula pe drumuri acoperite cu zapada sau polei, iar autovehiculele cu greutatea de peste 3,5 tone trebuie echipate cu dispozitive antiderapante.

Politistii va recomanda sa va planificati din timp calatoriile, sa va interesati de conditiile meteo-rutiere existente pe traseul ce urmeaza sa il parcurgeti si sa verificati starea autovehiculului.

Daca partea carosabila este umeda sau acoperita de zapada ori polei trebuie sa circulati cu o viteza care sa permita oprirea in siguranta, avand in vedere ca distanta de franare in astfel de conditii este mult mai mare.

Folositi cu precadere frana de motor atunci cand rulati pe un carosabil alunecos.

Pastrati o distanta suficienta fata de vehiculul care ruleaza pe aceeasi directie, pentru a putea opri in conditii de siguranta.

Curatati in permanenta farurile, blocurile de semnalizare, parbrizul, luneta si geamurile laterale ale autovehiculului, asigurati buna functionare a stergatoarelor si folositi corespunzator instalatia de ventilatie-climatizare.

Respectati indicatiile politistilor rutieri aflati in trafic!


ZiareBotosani.ro

ZiareBotosani.ro

Local: Alte articole din Botosani