Trimite stirea ta ! [email protected]
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Manifestanții și-au strigat nemulţumirile în a treia seară de proteste la Botoşani - FOTO

Manifestanții și-au strigat nemulţumirile în a treia seară de proteste la Botoşani - FOTO

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : Local

Pentru a treia seară consecutiv, botoşănenii s-au solidarizat cu restul ţării şi au ieşit în stradă pentru a protesta. Oamenii au început să se adune în faţa Primăriei Botoşani în jurul orei 18.30.

Înainte de a-şi striga nemulţumirile, au aprins o lumânare în memoria tinerilor care au sfârşit în Clubul Colectiv, gândurile botoşănenilor îndreptându-se şi către cei aflaţi pe patul de spital, care luptă să supravieţuiască.

Oamenii au venit cu steaguri şi pancarte pe care au scris diverse mesaje adresate clasei politice. Manifestanţii vor mărşălui şi pe străzile oraşului. La ora 18.50, în faţa Primăriei Botoşani erau în jur de 60 de persoane. „Dacă este o singură persoană care este afinităţi politice nu vă vom mai ruga să vă îndepărtaţi, ci vă vom evacua cu ajutorul colegilor jandarmi, pentru că nu mai vrem partide politice", a spus la portavoce unul dintre protestatari, după care zeci de persoane au strigat „Nu mai vrem partide, corupţia ucide".

Cei care au ieşit în stradă spun că acţiunea lor este un omagiu adus românilor care au murit din cauza sistemului corupt. „Dacă renunţăm la luptă, moartea lor va fi în zadar. Păcat, păcat de sângele vărsat", se strigă în Piaţa Revoluţiei din Botoşani.

În jurul orei 19.30, aproximativ 400 de persoane au pornit într-un marş pe străzile oraşului pe traseul strada Cuza – Vodă – Marchian - Calea Naţională - Cuza Vodă - Primărie. „Nu vă fie frică, poporul se ridică", „Ieşiţi din case, dacă vă pasă", „Ale, ale, ale, o dorinţă sinceră, România liberă", „PNL şi PSD, aceeaşi mizerie", scandează manifestanţii.

Pe traseu s-au alăturat şi alte persoane manifestanţilor, numărul celor care au mărşăluit ridicându-se la 500.

ZiareBotosani.ro

Local: Alte articole din Botosani