Trimite stirea ta !
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Jandarmii alături de botoşăneni la Centenarul Marii Uniri

Jandarmii alături de botoşăneni la Centenarul Marii Uniri

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : Local

Inspectoratul de Jandarmi Județean Botoșani va asigura ordinea și siguranţa publică la manifestările prilejuite de sărbătorirea Centenarului Marii Uniri în municipiile Botoșani, Dorohoi şi oraşele Darabani şi Ştefăneşti.

Efectivele de jandarmi, împreună cu reprezentanți ai altor instituții din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, vor lua măsurile necesare pentru desfășurarea civilizată a manifestărilor cu caracter comemorativ și cultural.

Începând cu ora 12.00, jandarmii vor fi prezenți alături de cetățeni în Piața 1 Decembrie 1918 din municipiul Botoșani, la Monumentul Eroilor din Primul Război Mondial, unde va avea loc ceremonialul religios și depunerile de coroane, după care un detaşament de jandarmi va participa la parada care se va desfăşura pe strada Cuza Vodă, urmată de o expoziţie de tehnică şi echipamente militare.

În fruntea detaşamentului va fi purtat Drapelul de Luptă al inspectoratului, garda drapelului fiind formată din şapte jandarmi - comandantul gărzii, jandarmul port-drapel şi cinci jandarmi însoţitori.

Drapelul de Luptă al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Botoşani este nou şi a fost primit în luna noiembrie a.c., fiind realizat conform prevederilor legii care readuce coroana de oţel pe capul acvilei din Stema României.

Sărbătorirea împlinirii a 100 de ani de la înfăptuirea Marii Uniri reprezintă cel mai bun prilej de a fi scos din vitrina sigilată în care se păstrează şi de a fi purtat cu mândrie la parada militară.

La ora 17.00, un pluton de jandarmi va participa la retragerea militară cu torţe pe traseul Palatul Administrativ – str. Cuza Vodă – str. 1 Decembrie 1918 – Calea Naţională – str. Marchian – Blvd. Mihai Eminescu – Pietonalul Unirii – str. Cuza Vodă – Cercul Militar.


ZiareBotosani.ro

ZiareBotosani.ro

Local: Alte articole din Botosani