Trimite stirea ta !
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Finaliştii etapei regionale a Concursurilor serviciilor profesioniste pentru situaţii de urgenţă

Finaliştii etapei regionale a Concursurilor serviciilor profesioniste pentru situaţii de urgenţă

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : Local

Etapa regională a Concursurilor serviciilor profesioniste pentru situaţii de urgenţă, organizată în perioada 1 – 3 august 2011, la Botoşani, s-a încheiat astăzi, odată cu parcurgerea ultimei probe „realizarea dispozitivului de intervenţie la motopompă”.

La proba desfăşurată astăzi, fiecare lot a prezentat câte o echipă formată din 7 concurenţi, care a avut dreptul la două încercări. În urma desfăşurării probei, timpul cel mai bun a fost realizat de reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă al Judeţului Suceava. Echipa reprezentativă a pompierilor botoşăneni a ocupat locul secund.

Organizată de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “ Nicolae Iorga” al Judeţului Botoşani, competiţia a aliniat la start loturile reprezentative ale Inspectoratelor pentru Situaţii de Urgenţă din judeţele Suceava, Iaşi, Neamţ, Bacău şi Botoşani, care s-au calificat la etapa precedentă (etapa judeţeană).

În urma parcurgerii celor patru probe practice, respectiv „scara de fereastră”, „pista cu obstacole pe 100 m ”, „ştafeta 4 x 100 m ” şi „realizarea dispozitivului de intervenţie la motopompă”, primul loc a fost ocupat de lotul reprezentativ al I.S.U. Suceava. Premiul II a fost adjudecat de pompierii botoşăneni, iar premiul III a revenit pompierilor băcăuani. Următoarele locuri (IV şi V) au fost ocupate de pompierii ieşeni şi nemţeni.

Echipa ISU Botoşani s-a evidenţiat la proba „scara de fereastră”, unde s-a clasat pe primul loc. La individual, locul I şi III ale aceleaşi probe au fost câştigate de botoşănenii plt. Dorin Sobariu şi plt. Ionuţ Honciuc. Şi la „pista cu obstacole pe 100 m ”  - individual, plt. Dorin Sobariu a obţinut cel mai bun timp, urmat de plt. Radu Bolohan de la ISU Suceava şi de plt. Doru Dutcovschi de la ISU Botoşani.

„Loturile reprezentative ale celor 5 inspectorate, care au participat la această etapă, au dovedit un nivel ridicat de pregătire, seriozitate şi în acelaşi timp de concentrare. Felicit toate loturile participante, pentru efortul depus şi spiritul de fairplay de care au dat dovadă”, a declarat col. Radu Anton, inspectorul şef al ISU Botoşani.

Cele mai bune echipaje din această etapă şi lotul ISU Bacău, câştigătorul de anul trecut, se vor califica în etapa finală a competiţiei ce se va desfăşura, în perioada 30 august – 2 septembrie, la Bacău.


ZiareBotosani.ro

ZiareBotosani.ro

Local: Alte articole din Botosani