ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Direcția Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor face controale înainte de Paşti

Direcția Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor face controale înainte de Paşti

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : Local

Medicii veterinari anunta ample controale inaintea sarbatorilor de Pasti. Ovidiu Airimitoaie, director adjunct in cadrul Directiei Sanitar Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor, a declarat, luni, 31 martie 2014 in cadrul Consiliului Consultativ pentru Protectia Consumatorului, ca vizate vor fi unitatile de abatorizare, pietele agroalimentare, cofetarii, patiserii. El a declarat ca vor fi realizate controale de catre comisiile mixte implicit in trafic.

„Din dorinta de a vinde cat mai mult, atat producatorii cat si comerciantii incearca sa prezinte spre vanzare un volum cat mai mare de produse si alimente si stim. Din experienta anilor trecuti, apar unele nereguli privind depozitarea, conditiile de igiena, conditiile de pastrare a produselor, mai ales asigurarea temperaturilor optime. Pentru prevenirea unor toxiinfectii alimentare, DSVSA a pregatit un plan de masuri. Va fi supravegheata miscarea animalelor,  pentru aceasta perioada, 7-19 aprilie“, a spus directorul DSVSA, citat de botosaninews.

Medicii veterinari vor asigura permanenta de Pasti, atat sambata, cat si duminica si atrag atentia ca daca vor fi descoperite neregului, se va merge pana la susspendarea activitatii.

Suprefectul judetului a spus ca rezultatul actiunilor nu trebuie sa fie numarul mare de sanctiuniu aplicate.

„Semnalul sa vina de la consumatori, ca ceva s-a intamplat“, a spus Gelu Tiganuca.


ZiareBotosani.ro

ZiareBotosani.ro

Local: Alte articole din Botosani