Trimite stirea ta !
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Colegiul Medicilor Botoșani: Trei medici așteaptă decizia Comisiei Superioare de Disciplină. Vezi raportul pe anul 2018!

Colegiul Medicilor Botoșani: Trei medici așteaptă decizia Comisiei Superioare de Disciplină. Vezi raportul pe anul 2018!

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : Local

Colegiul Medicilor Botoșani a organizat joi, 21 februarie 2019, Adunarea Generală, care se ține, în fiecare an, în primul trimestru al anului. Această întrunire cuprinde pe ordinea de zi rapoartele de activitate ale comisiilor permanente din Colegiul Medicilor Botoșani, pentru anul anterior.

În anul 2018, Comisia de Disciplină a înregistrat 19 dosare, din care 16 au fost finalizate fără sancțiuni pentru medicii intimați, iar trei au fost trimise la Comisia Superioară de Disciplină, la București, de unde se așteaptă decizia finală. Referitor la punctul de „Avizări”, au fost înființate cinci noi Cabinete Medicale Individuale, opt Societăți Comerciale cu activitate unică medicală, iar pentru 12 unități a fost revizuită documentația pentru actualizarea de date.

Totodată, în anul 2018, au fost organizate la Botoșani șapte manifestări științifice care au însumat un număr total de 55 puncte EMC (n.r. Educație Medicală Continuă). Specificăm faptul că, un medic, trebuie să obțină minim 25 de puncte EMC pe an pentru a putea profesa.

„Referitor la anul 2018, pot spune că a fost unul mai ușor decât 2017. Totodată, vreau să specific și faptul că, la Botoșani, nu avem probleme cu medici care să nu îndeplinească toate condițiile legale pentru practicarea medicinei. Însă, chiar dacă per total, a fost un an bun, regret că au venit foarte puțini medici noi, tineri specialiști, deoarece încă avem secții cu deficit mare de medici. În momentul de față Colegiul Medicilor Botoșani are 541 de medici activi.”, a declarat pentru Dorohoi News, dr. Didi Moșneguțu, președintele Colegiului Medicilor Botoșani.

Sursa: DorohoiNews.ro


ZiareBotosani.ro

ZiareBotosani.ro

Local: Alte articole din Botosani