Trimite stirea ta ! [email protected]
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Angajaţii ISU Botoşani au demarat verificările în localurile din Botoşani

Angajaţii ISU Botoşani au demarat verificările în localurile din Botoşani

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : Local

Angajaţii Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Botoşani au demarat verificări în localurile din Botoşani încă de sâmbătă dimineaţă, la câteva ore după tragedia din clubul Colectiv din Bucureşti.

La nivelul judeţului Botoşani au fost verificate până acum 14 obiective, în special PUB-uri, discoteci, săli de cinema şi restaurante. Potrivit col. Mihai Flămânzeanu, prim-adjunctul şefului ISU, în urma acestor verificări au fost depistate şi o serie de deficienţe, fiind aplicate opt amenzi în cuantum total de 4.000 de lei şi şapte avertismente.

Printre neregulile constatate s-au numărat folosirea unor instalatii electrice cu defecţiuni sau improvizaţii, neafişarea planurilor de evacuare, necunoaşterea de către angajaţii unităţilor respective a măsurilor pentru punerea în aplicare a apărării împotriva incendiilor, administratorii acestor spaţii fiind atenţionaţi să ia toate măsurile pentru a funcţiona în siguranţă.

Reprezentanţii ISU Botoşani susţin că astfel de verificări vor continua, dat fiind că şi prim-ministrul a dispus, în cadrul şedinţei de Guvern de sâmbătă, controale în toate spaţiile de acest gen.

Potrivit prim-adjunctului ISU, până acum nu au fost identificate unităţi care să nu aibă avizele necesare de funcţionare, iar cele care îşi desfăşoară activitatea îndeplineau la momentul deschiderii cerinţele de calitate si siguranta, dar cu ocazia verificărilor ce vor fi făcute se va urmări dacă aceste cerinţe sunt în continuare respectate. Sursa: stiri.botosani.ro

ZiareBotosani.ro

Local: Alte articole din Botosani