Trimite stirea ta !
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
22 de persoane au fost evacuate de pompieri botoșăneni din calea apelor, în cursul zilei de astăzi

22 de persoane au fost evacuate de pompieri botoșăneni din calea apelor, în cursul zilei de astăzi

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : Local

Potrivit datelor furnizate de către Sistemul de Gospodărire a Apelor Botoșani, la 11.00, s -a depășit cota de pericol (H - 550) pe râul Sitna, în aval de acumularea Dracsani.

Comitetele pentru Situații de Urgență din Lunca, Todireni, Hlipiceni si Rauseni au fost notificate cu privire la avertizarea populației cu privire la riscul de producere a inundațiilor.

22 de persoane dintre care noua copii, au fost evacuate de pompieri botosaneni din calea apelor, în cursul zilei de astăzi. Actiunile de salvare s-au derulat in Baluseni (o persoana), Copalau (4 adulți si 3 copii) si Cosula (6 adulti si 8 copii). Toate persoanele evacuate vor locui la rude pana cand se vor întoarce acasă.

Totodată, 132 de pompieri militari si voluntari au intervenit pentru evacuarea apei din 46 de case, anexe gospodărești, becuri si subsoluri si inlaturarea a doi copaci. Intervențiile s-au desfășurat în 22 de localități din 16 unitati administrativ teritoriale.

La această oră, se executa misiuni de inlaturare a efectelor generate de ploile abundente în Cosula, Saveni, municipiul Botosani. Opt echipe din cadrul ISU Botosani sunt in teren pentru monitorizarea cursurilor râurilor care se afla sub incidența codurilor de inundații.

Vom reveni cu amănunte.


ZiareBotosani.ro

ZiareBotosani.ro

Local: Alte articole din Botosani