Trimite stirea ta !
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
13 incendii în ultimele patru zile în județul Botoșani

13 incendii în ultimele patru zile în județul Botoșani

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : Local

În ultimele patru zile, pompierii botoşăneni au fost solicitaţi să intervină pentru stingerea a 13 incendii izbucnite pe raza localităţilor Botoşani, Dobârceni, Coţuşca, Horodiştea (comuna Păltiniş), Tulbureni, Dorohoi, Săveni, Havârna, Albeşti şi Dragalina (comuna Cristineşti).

Flăcările au distrus bunuri materiale în valoare de cca. 33.250 de lei.

Cauzele care au generat incendiile sunt: coş de fum necurăţat sau neprotejat termic faţă de materialele combustibile, fumatul în locuri nepermise şi efectul termic.

Pentru stingerea celor 13 incendii şi înlăturarea efectelor au intervenit, în total, 120 de pompieri militari şi voluntari, dar şi cetăţeni.

S-au salvat şi protejat de foc bunuri materiale în valoare de cca. 1.160.000 lei.

Cele mai mari pagube s-au înregistrat în urma incendiului produs într-un uscător de cereale de pe raza satului Dragalina, comuna Cristineşti. Din cauza efectului termic produs în urma unor defecţiuni tehnice care au apărut la utilajul de încărcare – descărcare a uscătorului, cca. 1000 de kg de seminţe de floarea-soarelui s-au aprins. Pagubele au fost estimate la cca. 10.000 lei.

Pentru stingerea incendiului şi înlăturarea efectelor au intervenit 16 pompieri militari şi voluntari, timp de mai bine de două ore. S-au salvat şi protejat bunuri materiale în valoare de cca. 500.000 lei.

95 de misiuni ale pompierilor botoşăneni în ultimele patru zile

În perioada 30 noiembrie – 03 decembrie, pompierii botoşăneni au avut 95 de misiuni de protecţie a vieţii, mediului şi valorilor materiale.

S-a intervenit pentru stingerea a 13 incendii, înlăturarea unor bucăţi de tencuială de pe faţada a două blocuri din municipiul Botoşani care se puteau desprinde oricând şi răni trecătorii, asanarea teritoriului de muniţia rămasă neexplodată în municipiul Dorohoi, asigurarea măsurilor p.s.i. pe timpul desfăşurării a cinci evenimente cu public numeros şi acordarea primului ajutor medical unui număr de 67 de persoane. Pompierii botoşăneni au executat şi şase activităţi de recunoaştere în teren şi acţiuni de educare  preventivă în domeniul situaţiilor de urgenţă.

Pe timpul intervenţiilor au fost salvate/asistate 67 persoane. Totodată, au fost protejate de foc bunuri materiale în valoare de cca. 1.160.000 lei.


ZiareBotosani.ro

ZiareBotosani.ro

Local: Alte articole din Botosani