Trimite stirea ta !
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Ziua Europeană a Limbilor sărbătorită la Botoșani

Ziua Europeană a Limbilor sărbătorită la Botoșani

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : Invatamant
La inițiativa Consiliului Europei, Ziua Europeană a Limbilor este celebrată în fiecare an în data de 26 septembrie, începând cu 2001, fiind marcată de un număr din ce în ce mai mare de evenimente și de vizitatori, pe site-ul dedicat Zilei Europene a Limbilor.
În 2018, s-a făcut remarcată activitatea de promovare realizată de România, care a avut cel mai mare număr de activități - 124, urmată de Polonia, cu 110 și Italia cu 92.
Pe site-ul dedicat Zilei Europene a Limbilor, se află:
-informaţii privind modul de participare și de promovare a evenimentelor organizate;
-baza de date a evenimentelor Zilei Europene a Limbilor; cu ajutorul hărţii, pot fi vizualizate evenimentele înscrise, din Europa și din lume: https://edl.ecml.at/Events/EventsDatabase/tabid/1772/Default.aspx;
-activităţi și jocuri: informaţii referitoare la limbi, curiozităţi lingvistice, limbajul semnelor, posibilitatea de autoevaluare a competenţelor lingvistice, concurs despre limbi, jocuri, proverbe și zicători din lumea întreagă etc (https://edl.ecml.at/, în secţiunea dedicată Zilei Europene a Limbilor);
-informaţii și materiale utile pentru profesori, resurse noi, care pot fi descărcate, din secţiunile actualizate ale site-ului www.ecml.at: http://edl.ecml.at/downloads.
-Concursuri/ competiții etc.
Inspectoratul Şcolar Județean Botoşani şi Casa Corpului Didactic Botoşani au organizat Conferința Ziua Europeană a Limbilor – 2019, în data de 26.09.2019, la Casa Corpului Didactic Botoşani, în cadrul căreia au fost prezentate inițiativele Consiliului Europei şi ale Comisiei Europene privind promovarea limbilor moderne (Ziua Europeană a Limbilor, European Language Label). Au fost prezentate proiecte şi lecții inovatoare prin care se promovează şi încurajează învățarea şi predarea limbilor moderne, implementate în acest an şcolar de Colegiul Național „A.T. Laurian” Botoşani, Şcoala Gimnazială nr. 17 Botoşani, Colegiul Economic „Octav Onicescu” Botoşani şi Inspectoratul Şcolar Județean Botoşani.
În acelaşi timp, prezentarea premiilor obținute din 2003 până în prezent în cadrul Competiției European Language Label (inițiativă a Comisiei Europene), a celor mai inovatoare şi creative proiecte din domeniul predării şi învățării limbilor moderne din județul Botoşani, a avut drept scop promovarea celor mai bune practici la nivel județean şi stimularea interesulului pentru îmbunătățirea competențelor lingvistice.
În cadrul Conferinței, a fost prezentată Declarația Preşedintelui Republicii federale Austria, Alexander Van der Bellen, cu ocazia Zilei Europene a Limbilor, care îndeamnă la toleranță, pentru o Europă puternică şi prosperă, care să promoveze valorile. Menționăm că Centrul European pentru Limbi Moderne al Consiliului Europei se află la Graz, în Austria.
Mai multe informații despre Ziua Europeană a Limbilor: www.ecml.at.

ZiareBotosani.ro

ZiareBotosani.ro

Invatamant: Alte articole din Botosani