Trimite stirea ta !
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
„TOAMNA HARNICĂ ȘI DARNICĂ” sărbătorită la Grădinița „Prichindeii” Brăești - FOTO

„TOAMNA HARNICĂ ȘI DARNICĂ” sărbătorită la Grădinița „Prichindeii” Brăești - FOTO

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : Invatamant

Sub acest concept,la finalul proiectului tematic „Rapsodii de toamnă”, care a durat 4 săptămâni, preșcolarii de la Grădinița cu Program Normal „Prichindeii" Brăești au prezentat, joi, 11.11.2016, un program artistic intitulat „Toamna harnică și darnică", însoțit și de o activitate împreună cu părinții.

Programul zilei a început cu o activitate în care copiii și părinții și-au demonstrat calitățile de patisieri și bucătari, ingredientele principale fiind, fructele și legumele de sezon, daruri ale toamnei, atât de plăcute copiilor. Cu această ocazie părinții au avut ocazia să lucreze în echipe, obținându-se prajituri si torturi reusite, atât de plăcuta salată de fructe, dar și o salată de legume, spre deliciul copiilor.

Pentru a răsplăti efortul părinților, preșcolarii, coordonați si îndrumați de educatoare Bejenaru Mihaela și educatoare Nistor Andra, au pregătit un program artistic, din care nu au lipsit Zâna Toamna, prinți/prințese-lunile toamnei, fructe, legume, greieri si furnici, dar si alte animale care au relatat cât de important este acest anotimp pentru ele. Serbarea a avut toate ingredientele specifice, s-au recitat poezii, s-a cântat si s-au spus povești, copiii fiind costumați adecvat.

Activitatea cu părinții a culminat cu pregătirea unor murături, împreună cu copiii lor, fiecare părinte prezentându-și rețeta proprie și ingredientele secrete, care duc la obținerea unor murături delicioase. La final s-a efectuat expoziția borcanelor cu murături, frumos pregătite, spre încântarea copiilor.

„În cadrul serbării au fost evaluate cunoștințele copiilor despre anotimpul toamna, s-au dezvoltat unele aptitudini de colaborare și interacțiune in grup a copiilor, alături de parinții lor. Părinții sunt partenerii noștri, ei ne sprijină în munca noastră de zi cu zi, iar prin astfel de activități ei sesizează cât de important este să sa lucreze împreună cu copiii, dar si ce au  învățat copiii pe tot parcursul acestui proiect”, a declarat educatoare Bejenaru Mihaela.


ZiareBotosani.ro

ZiareBotosani.ro

Invatamant: Alte articole din Botosani