Trimite stirea ta !
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Schimbări la admiterea pentru clasa pregătitoare. Cum vor fi acum repartizați elevii

Schimbări la admiterea pentru clasa pregătitoare. Cum vor fi acum repartizați elevii

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : Invatamant

Modificări importante privind înscrierea copiilor în clasa pregătitoare. Începând din acest an, micuţii vor fi repartizaţi la clase în ordine alfabetică, dar există şi varianta tragerii la sorţi.

Proiectul are drept scop eliminarea discriminărilor de orice fel. Metoda tragerii la sorţi va fi aplicată şi învăţătorilor.

„Inspectoratul Școlar al Municipiului București a lucrat împreună cu partenerii pe care îi avem și își dorește să asigură criteriul transparenței în totalitate, în cât mai multe dintre activitățile pe care le desfășurăm. Un prim pas e acesta, o decizie de a recomanda unităților de învățământ, pentru că momentan, atât putem face. Este o recomandare, regula generală este reprezentată de faptul că fiecare unitate de învățământ va avea de anul acesta o procedură foarte clară prin care se va face repartizarea elevilor la clasa pregătitoare în clase și respectiv repartizarea învățătorilor la clase, procedură care trebuie să cuprindă foarte clar criteriile transparente prin care se realizează acest proces”, a declarat Liliana Toderiuc, inspector şcolar la Inspectoratul Şcolar Bucureşti. Sursa: antena3.ro


ZiareBotosani.ro

ZiareBotosani.ro

Invatamant: Alte articole din Botosani