Trimite stirea ta !
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Ministrul învățământului a revocat 13 șefi de inspectorate școlare vineri seara, prin fax

Ministrul învățământului a revocat 13 șefi de inspectorate școlare vineri seara, prin fax

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : Invatamant

Ministerul Educatiei a revocat din functie sefii a 13 inspectorate scolare. Motivul demiterii ar fi rezultatul unui control facut la inspectoratele judetene, care ar arata ca au fost nereguli in contractele de management. Unii dintre cei demisi ameninta ca vor da in judecata institutia.

Inspectorii generali care au fost demisi sunt din judetele Caras-Severin, Ialomita, Ilfov, Braila, Buzau, Vrancea, Constanta, Sibiu, Olt, Arad, Tulcea, Mehedinti si Calarasi.

Informarea ca au fost demisi ar fi fost transmisa vineri, dupa ora 17:00, prin fax.

Ce spun inspectorii demisi

Seful ISJ Sibiu, Stefan Firu, este "socat" sa auda ca a fost demis de ministrul Educatiei, prin fax, mai ales ca Liviu Pop a fost la el in birou si nu i-ar fi spus ca e nemultumit. Firu spune ca va contesta decizia.

„Eu am fost in concediu miercuri, joi si vineri, ma intorc spre casa. Sunt socat si nu pot sa inteleg cum poti sa demiti un inspector scolar general, cat de slab ar fi el, prin fax. Domnul ministru a fost acum doua saptamani in biroul inspectorului scolar general Sibiu si nu a zis ca ar fi nemultumit de activitatea mea, eu nu pot sa inteleg asa ceva. Sau eu sunt depasit, sau domnul ministru e depasit de situatie. Nu imi pot da seama, pur si simplu, este ceva care ma uluieste. Imi strangi mana acum doua saptamani, participam impreuna la depunere de juramant, absolventi, nu zice nimic, se duce la Bucuresti si imi trimite fax", a declarat, sambata, Stefan Firu.

Firu a mai spus ca nu a vazut inca documentul prin care a fost demis si ca asteapta "cu interes" sa afle motivele pentru care a fost schimbat, mai ales sa Sibiul s-a clasat pe locul intai pe tara ca rezultate la examenul de Bacalaureat.

„Nu e o problema, daca nu mi-as fi facut datoria. Nu mi-a reprosat nimic atunci cand a venit, asta este uluitor. Nu a trimis Corpul de Control, trimite fax ca te demite. Voi merge in instanta, vreau sa vad ce contine faxul respectiv, dupa ce vad o sa vorbesc, am destui prieteni avocati, sa vedem ce se poate face. Nu e vorba de functie, ci de modul in care intelege un ministru sa lucreze. Eu sunt la conducere din 2012 si rasul curcilor este ca anul acesta Sibiul a terminat pe locul intai ca rezultate la Bacalaureat. Am organizat olimpiade in fiecare an. (...) Nu stiu ce e in capul domnului ministru, dar e treaba domniei sale", a mai spus Firu.

Si seful ISJ Ialomita, Luminita Barcari, a declarat ca va consulta un avocat, pentru ca revocarea i se pare „abuziva si ciudata".

„Am primit la inspectoratul scolar fax, aseara (vineri - n.red) la ora 22:00. O notificare si revocarea din functie pentru neindeplinirea atributiunilor de serviciu. O sa consult un avocat sa vedem daca e legal sau nu. Pentru ca revocarea ar fi trebuit sa fie data la 15 zile dupa notificare. Eu am obtinut functia prin concurs, in mai 2015. E abuziva revocarea si ciudata. Am avut in martie un control de la minister. In revocare nu s-a facut referire la acel control de unde deduc ca a iesit bine, nu au gasit nimic. Am vorbit si cu colegii din tara, sunt toti la fel de socati ca si mine. Suntem revocati din 4 septembrie. Pana atunci imi fac treaba pentru ca avem Bac. Voi consulta un avocat pentru a vedea care sunt caile legale pentru a-mi apara drepturile", a declarat Luminita Barcari, seful ISJ Ialomita.

ZiareBotosani.ro

ZiareBotosani.ro

Invatamant: Alte articole din Botosani