Trimite stirea ta !
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Lovitură cruntă pentru elevi, în prag de nou an școlar 2018-2019. Ce se întâmpla cu manualele

Lovitură cruntă pentru elevi, în prag de nou an școlar 2018-2019. Ce se întâmpla cu manualele

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : Invatamant

Lovitură cruntă pentru elevi, în prag de nou an școlar 2018-2019. Părinții sunt REVOLTAȚI din cauza manualelor greșite, după care vor studia elevii.

Deși pare ca un deja-vu, manualele elevilor sunt, la fiecare început de an școlar, o problemă fără de rezolvare. În plin scandal al manualelor tipărite greșit, Ministerul Educaţiei promite sancţiuni dure pentru cei care au girat greşelile din manualul de geografie, iar unul dintre autori acuză direct Editura Didactică şi spune că acolo au apărut erorile.

Manualul care conține greșeli de conținut și de tipar este cel la Geografie, însă lista rămâne deschisă. De exemplu, la varianta print a manualului de Geografie de clasa a-VI-a, Turnu Măgurele este pus pe hartă în locul municipiului Drobeta Turnu Severin sau Marea Moartă apare în locul Mării Roşii.

Ca un pansament pe o rană veche și adâncă, în prima parte a săptămânii viitoare, va apărea varianta digitală corectată a manualului de Geografie de clasa a VI-a, incluzând și atenționări cu privire la varianta din print.

Va fi realizată o erată tipărită pentru manualul de Geografie de clasa a VI-a, erată ce va fi trimisă în școli până la începutul anului școlar, astfel încât elevii să primească odată cu manualul și erata în cauză.

Pentru cele 148.000 de manuale de Geografie pentru clasa a VI-a trimise deja în ţară vor fi tipărite erate, iar varianta digitală va fi corectată. Sursa: a1.ro


ZiareBotosani.ro

ZiareBotosani.ro

ZiareBotosani.ro

Invatamant: Alte articole din Botosani