Trimite stirea ta !
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
CNE susține organizarea corectă a examenului de bacalaureat

CNE susține organizarea corectă a examenului de bacalaureat

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : Invatamant

Consiliul Național al Elevilor susține organizarea corectă a examenului de bacalaureat, prin intermediul unor mijloace corespunzatoare reducerii ratei de fraudă a examenului. Cu toate acestea, Consiliul Național al Elevilor își ridică problema costului unei investiții în sisteme de înregistrare audio, în contextul în care Guvernul nu a platit nici până in acest moment suma necesară decontării transportului elevilor în acest an școlar, de aceea, este posibil ca in noul an școlar, rata abandonului să crească.

În urma videoconferinței cu reprezentanții Ministerului Educației Naționale, Consiliul Național al Elevilor consideră în continuare măsura propusă de Ministerul Finanțelor, care prevede decontarea abonamentelor de transport, ca fiind o măsura dezavantajoasă pentru o parte dintre elevii navetiști, cărora, în unele cazuri, li se va deconta doar o treime din costul total al abonamentului. Această situație se datorează subfinanțării sistemului educațional.

Legea Educatiei prevede acest decont integral si mai prevede o finanțare de 6% din PIB pentru educație. De vreme ce Guvernul aplică doar jumătate din lege si nu finanțează decât cu 3% din PIB educație, este firesc ca bugetul de care dispune ministerul să nu fie suficieți. De aceea, Consiliul Național al Elevilor solicită Guvernului respectarea Legii Educației Naționale, privind acordarea a 6% din PIB pentru educație. De asemenea, solicităm Ministerului Educației Naționale să apere sistemul educațional românesc în cadrul Guvernului și să nu mai tolereze subfinanțarea acestuia.

În caz contrar, Consiliul Național al Elevilor va lua toate măsurile legale pentru apărarea drepturilor și intereselor elevilor din România, conferite prin lege! Educația este considerată ca fiind o prioritate națională, însă nu a fost tratată corespunzător. Trebuie să ne orientăm după normele europene, iar creșterea finanțării pentru educație reprezintă calea spre dezvoltarea unui sistem adaptat nevoilor socio-economice actuale.


ZiareBotosani.ro

ZiareBotosani.ro

Invatamant: Alte articole din Botosani