Trimite stirea ta !
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Un primar din Spania, atac la adresa românilor. „Şi mie mi-ar plăcea să văd nişte oameni împuşcaţi”

Un primar din Spania, atac la adresa românilor. „Şi mie mi-ar plăcea să văd nişte oameni împuşcaţi”

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : International

Un primar din Spania, atac la adresa românilor. Partidul Socialist din Spania a cerut demisia edilului din Pedrera în urma declarațiilor „iresponsabile” cu privire la disputele dintre localnici și mai mulți cetățeni români. Primarul Antonio Nogales a spus că i-ar „plăcea să văd nişte oameni împuşcaţi”.

Mai mulți români au fost implicați, săptămâna trecută, într-un accident rutier care a avut loc în localitatea Pedrera. Aceștia sunt acuzați că au lovit celălaltă mașină implicată în impact și l-au agresat pe șofer. Mai apoi, oamenii au fost reținuți de Poliția Locală, relatează publicația El Pais, citată de Mediafax.ro.

Scandalul a stârnit revolta oamenilor din Pedrera care s-au adunat în fața secției de Poliție pentru a protesta față de prezența românilor în localitate. Peste 200 de spanioli au participat la manifestație.

Primarul Antonio Nogales a discutat cu protestatarii cărora le-a spus că Poliția a luat măsurile care se impuneau. Câțiva manifestanți au distrus mai apoi mașinile unor români și au vrut să meargă spre locuințele acestora.

„De ei trebuie să se ocupe judecătorii, nu noi. Cine încalcă legea, trebuie să vadă cum se aplică legea. Şi mie mi-ar plăcea să văd nişte oameni împuşcaţi. Le-am zis destule, nu mai am ce să le mai zic”, le-a mai spus primarul maifestanţilor nemulţumiţi.

Declarațiile edilului au atras nemulțumilrea liderilor Partidului Socialist din Spania care i-au cerut demisia.

„Primarul din Pedrera nu trebuie să mai stea niciun minut în funcţie după aceste declaraţii iresponsabile şi incendiare. Este inadmisibil! Nu putem tolera asemenea declaraţii radicale a unui om public care, în momente delicate precum cel din Pedrera, ar trebui să încerce să reducă tensiunile, nu să pună gaz pe foc”, a precizat Veronica Perez, secretarul general al organizaţiei PSOE din regiunea Sevilla.

„Afirmaţiile primarului înrăutăţesc climatul de coexistenţă din acest oraş şi Antonio Nogales trebuie să demisioneze”, a adăugat reprezentantul PSOE.


ZiareBotosani.ro

ZiareBotosani.ro

International: Alte articole din Botosani