Trimite stirea ta !
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Un asteroid mult mai mare decat cel căzut în Rusia în 2013 va trece pe lângă Pământ astăzi

Un asteroid mult mai mare decat cel căzut în Rusia în 2013 va trece pe lângă Pământ astăzi

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : International

Pana acum, 2019 a fost un an relativ calm, putini asteroizi vizitandu-ne. Insa situatia se va schimba, vineri fiind asteptata trecerea unui asteroid recent descoperit.

Este vorba despre 2019 DN, un asteroid de mari dimensiuni, dar care nu reprezinta un pericol la adresa noastra. Acesta se va afla la cea mai mica departare de Terra pe 8 Martie.

Distanta va fi insa de 13 ori mai mare decat cea dintre planeta noastra si Luna, arata BGR. Prin urmare, nu exista riscuri pentru Terra, o veste buna, tinand cont de dimensiunile asteroidului.

NASA estimeaza ca acesta are un diametru cuprins intre 91 si 200 de metri. Daca s-ar ciocni de Terra, nu ar duce la extinctia noastra, dar cu siguranta ar fi o problema daca ar cadea intr-o zona populata.

Prin comparatie, meteoritul cazut in Rusia in 2013 avea un diametru de numai 20 de metri si a avariat mii de cladiri, ranind 1.500 de oameni.

Cat despre asteroidul cazut in zona unde azi se afla Mexicul, cel care a dus la disparitia dinozaurilor, acesta avea un diametru de circa 75 de kilometri.


ZiareBotosani.ro

ZiareBotosani.ro

International: Alte articole din Botosani