Trimite stirea ta !
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Italia intră în carantină. Măsuri restrictive pentru cei 60 de milioane de locuitori

Italia intră în carantină. Măsuri restrictive pentru cei 60 de milioane de locuitori

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : International

Italia își închide complet granițele timp de aproape o lună, după ce bilanțul deceselor a urcat dramatic, iar țara a devenit al doilea focar din lume privind epidemia de COVID-19, după China.

Numărul cazurilor de coronavirus din Italia a depășit 9.000, cu 2.000 mai mult decât cele înregistrate de Coreea de Sud, un alt focar al epidemiei, însă departe de cele peste 80.000 înregistrate în China.

Italia a anunțat luni seară că alte 97 de decese s-au înregistrat din cauza COVID-19, ridicând bilanțul total la 463.

Italia adoptă măsuri sanitare fără precedent în lupta cu epidemia de coronavirus. După carantina din zona de nord, impusă duminică, măsurile restrictive au fost extinse pe întreg teritoriu, până pe 3 aprilie, relatează The Guardian.

Anunțul a fost făcut de premierul Giuseppe Conte, care a precizat că măsurile vor intra în vigoare de marți, urmând să fie semnat un decret în acest sens.

Astfel, peste 60 de milioane de cetățeni ai Italiei nu mai au libertate de a se mișca liber pe teritoriul țării. Nimeni nu iese și nu intră în țară.

Toate adunările publice sunt interzise, iar toate cinematografele, teatrele, sălile, pub-urile sunt închise. În plus, nunțile și înmormântările sunt și ele suspendate La fel și toate evenimentele sportive, precum toate meciurile de fotbal din Seria A. Toate școlile și toate universitățile sunt și ele închise. Măsurile sunt în vigoare până pe 3 aprilie deci până de Sărbătorile Pascale. (Paștele catolic este pe 12 aprilie, în timp ce cel ortodox, pe 19).

În Italia trăiesc aproximativ 1,2 milioane de români, potrivit datelor transmise de MAE, la începutul anului trecut.

Neoficial, numărul lor este mai mare. De la izbucnirea epidemiei, românii au fost sfătuiți să nu vină în țară de Paște. De altfel, măsuri restrictive au fost anunțate și în România, inclusiv suspendarea transportului rutier și feroviar de persoane, către și dinspre Italia.


ZiareBotosani.ro

ZiareBotosani.ro

International: Alte articole din Botosani