Trimite stirea ta !
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Poliţist din Săveni judecat după un accident la beţie

Poliţist din Săveni judecat după un accident la beţie

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : Infractional

Un politist botosanean care, beat fiind, a provocat un accident rutier, a fost trimis in judecata de catre procurorii Parchetului de pe langa Tribunalul Botosani. Politistul a ranit grav o persoana in acel accident. Inainte de trimiterea in judecata i-a fost recalculata alcoolemia in sange pe care o avea la momentul accidentului.

La Institutul de medicina legala de la Iasi, calculul alcoolemiei l-a scapat de dosarul penal, insa anchetatorii au cerut recalcularea valorii. Initial, politistul a reusit sa-si castige in instanta si reincadrarea in cadrul Ministerului Administratiei si Internelor, insa acum nu va mai avea acest privilegiu, dupa ce s-a recalculat alcoolemia.

Din lotul celor trimisi in judecata impreuna cu politistul, dupa recalculare, mai fac parte inca patru persoane.

Agentul Valentin Martiniuc, in luna august a anului 2010 angajat la Politia Saveni, a provocat un accident rutier. S-a izbit cu masina intr-un cap de pod, in comuna Stiubieni, pasagerul din dreapta fiind ranit grav. Drept urmare, agentul Valentin Martiniuc a fost  pus la dispozitia inspectorului sef al IPJ Botosani, dupa ce a fost gasit cu o alcoolemie in sange de 1,50 la mie. In urma calculului a scapat de dosarul penal si implicit a reusit in instanta reincadrarea in cadrul MAI. Pentru ca modul in care valoarea alcoolemiei a scazut la calcul a atras atentia procurorilor pentru mai multe dosare, s-a cerut o contraexpertiza la Bucuresti. Astfel, s-a ajuns la concluzia ca valoarea reala a alcoolemiei politistului in momentul accidentului a fost de 1,65 mg/l alcool pur in sange, urmand sa raspunda in fata legii. Pe langa politist au mai fost trimisi in judecata si Dorin Racu, Cezar Stefan Hutu, Marian Ilie Hertanu si Viorel Sandu, toti pentru savarsirea infractiunii de conducerea unui autovehicul pe drumurile publice avand o imbibatie alcoolica in sange peste limita prevazuta de lege. Pentru ca a fost pusa in miscare actiunea penala, politistul va fi pus din nou la dispozitia inspectorului sef, urmand sa-i fie trasate sarcini de serviciu limitate. Sursa: Evenimentul de Botosani


ZiareBotosani.ro

ZiareBotosani.ro

Infractional: Alte articole din Botosani