Trimite stirea ta !
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Migranţi depistaţi de poliţiştii de frontieră după ce au traversat Prutul

Migranţi depistaţi de poliţiştii de frontieră după ce au traversat Prutul

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : Infractional

Poliţiştii de frontieră au depistat, în zona de responsabilitate, doi cetăţeni de origine asiatică care au incercat sa intre ilegal în România.

Poliţiştii de frontieră în data de 17 ianuarie 2016 în jurul orelor 13.00, din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Huşi au fost informaţi telefonic de un poliţist de frontieră din cadrul sectorului, aflat în timpul liber că, pe raza localitatii de frontiera Valea Grecului se aflau doi cetăţeni de origine asiatică care nu isi justificau prezenta in zona, existănd posibilitatea ca doi bărbaţi să fi trecut ilegal raul Prut din tara vecina.

Imediat, o echipa operativa din cadrul sectorului a depistat si legitimat cele două persoane suspecte, ocazie cu care s-a constatat că acestea nu vorbesc limba română, motiv pentru care au fost conduse la sediul Sectorului Poliţiei de Frontieră Huşi, în vederea stabilirii identităţii şi efectuării cercetărilor.

În urma verificărilor specifice efectuate, poliţiştii de frontieră au stabilit că cei doi bărbaţi sunt H.A., din Afganistan, în vârstă de 24 ani şi K.A., din Pakistan, în vârstă de 19 ani.

Cei doi tineri au declarat că au plecat din Ucraina, ascunşi într-un camion si ulterior au traversat Prutul cu mijloace improvizate, cu intenţia de a se deplasa în municipiul Bucureşti.

Cu ocazia cercetării terenului, pe malul drept al râului Prut, pe direcţia localităţii de frontieră Valea Grecului, a fost descoperită o cărare de urme, o vestă de salvare de culoare portocaliu şi o sfoară de aproximativ 60 m, stabilindu-se astfel  locul prin care cei doi au incercat sa intre ilegal in tara noastra.

Poliţiştii de frontieră au întrerupt călătoria persoanelor în cauză, cărora le-au întocmit lucrare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat şi le-au predat autorităţilor de frontieră ale statului vecin pentru continuarea cercetărilor.


ZiareBotosani.ro

ZiareBotosani.ro

Infractional: Alte articole din Botosani