Trimite stirea ta !
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Evenimente rutiere, produse pe fondul consumului de alcool

Evenimente rutiere, produse pe fondul consumului de alcool

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : Infractional

Polițiștii au fost sesizați cu privire la faptul că la data de 11 mai 2014, în jurul orei 11.15, în timp ce se deplasa pe strada Mihail Kogalniceanu, din municipiul Botoşani, pe trotuar, un bărbat de 58 de ani, din municipiu s-a dezechilibrat, ajungând pe partea carosabilă, împrejurare în care s-a izbit într-un autoturism condus pe artera menţionată de un bărbat de 60 ani, din municipiul Botoşani.

Pietonul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1,55 mg/l alcool pur în aerul expirat; în cazul conducătorului auto, rezultatul testării a fost negativ; ambilor le-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

În noaptea de 10 spre 11 mai 2014 în jurul orei 03:00, un tânăr de 24 ani, din oraşul Flămânzi, judeţul Botoşani, în timp ce conducea un autoturism pe DE 58, în oraşul Flămânzi, pe fondul consumului de alcool şi al vitezei excesive, a pierdut controlul asupra direcţiei de mers, împrejurare în care autoturismul a părăsit carosabilul, izbindu-se în gardul unei locuinţe.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicând o concentraţie de 0,50 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Acestuia i-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză s-au întocmit acte procedurale sub aspectul comiterii infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană care, la momentul prelevării mostrelor biologice, are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge.


ZiareBotosani.ro

ZiareBotosani.ro

Infractional: Alte articole din Botosani