Trimite stirea ta !
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Doi bărbaţi din Botoşani îşi vor petrece sărbătorile după gratii după o ispravă de zile mari

Doi bărbaţi din Botoşani îşi vor petrece sărbătorile după gratii după o ispravă de zile mari

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : Infractional

Cei doi bărbaţi din Botoşani prinşi de un echipaj al Serviciul de Poliţie Rutieră Suceava pe raza oraşului Gura Humorului în timp ce transportau aproape 20.000 de pachete de ţigări de contrabandă, marfă ascunsă în remorca autoutilitarei cu care se deplasau, au fost arestaţi preventiv pentru 30 de zile pentru comiterea infracţiunii de contrabandă în formă agravantă. Mandatul de arestare a fost emis de Judecătoria Gura Humorului, care a admis propunerea înaintată de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Gura Humorului.

Reamintim că pe 17 decembrie, în jurul orei 17.00, echipajul rutier a oprit pentru control o autoutilitară Iveco, care tracta o remorcă. În maşină au fost identificaţi Ivan Alecseiciuc, în vârstă de 49 de ani, din comuna Vârfu Câmpului, şi Iulian Carp, în vârstă de 36 de ani, din Darabani.

Într-un compartiment special amenajat printr-un tavan fals pe toată suprafaţa plafonului remorcii a fost descoperită o mare cantitate de ţigări. După inventariere a rezultat că erau transportate 19.480 de pachete de ţigări mărcile Marlboro şi Kent, având aplicate timbre fiscale emise de autorităţile Republicii Ucraina.

Marfa a fost evaluată la aproximativ 274.577 de lei. Microbuzul şi remorca au fost sigilate şi indisponibilizate de poliţişti.

Cercetările sunt continuate de către poliţişti specializaţi de la Biroul de Combatere a Fraudelor Vamale, sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Gura Humorului conform Monitorul de Suceava. Anchetatorii vor încerca să stabilească filiera pe care se făcea acest transport şi dacă mai sunt şi alte persoane implicate.


ZiareBotosani.ro

ZiareBotosani.ro

ZiareBotosani.ro

Infractional: Alte articole din Botosani