Trimite stirea ta ! [email protected]

ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Descinderi cu mascații: Doi tineri reținuți pentru tâlhărie calificată!

Descinderi cu mascații: Doi tineri reținuți pentru tâlhărie calificată!

Doi tineri din comuna Vlădeni au fost arestaţi preventiv ieri, sub acuzaţia de tâlhărie, după ce au jefuit, zilele trecute, un bătrân din comuna Dolhasca (jud. Suceava).

Cei doi suspecţi au fost ridicaţi în urma percheziţii şi descinderi organizate de poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale – IPJ Suceava, în colaborare cu agenţii şi ofiţerii Poliţiei Oraşului Dolhasca şi sprijiniţi de mascaţii Serviciului de Acţiuni Speciale.

Ancheta a început în urmă cu două săptămâni, când un bărbat de 51 de ani, din oraș Dolhasca, sat Probota, a anunţat poliţia că în noaptea de 4 spre 5 octombrie persoane necunoscute au pătruns în locuința unchiului său, de 83 de ani, din aceeaşi localitate, şi, după ce l-au lovit, i-au furat aproape 1.850 de lei. Cercetările au fost preluate de ofiţerii judiciarişti din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale – IPJ Suceava, care au iniţiat o anchetă. S-a stabilit un cerc de suspecţi şi au fost efectuate activităţi investigative şi de cercetare penală în vederea administrării de material probator.

În acest sens, vineri, au fost efectuate trei descinderi şi percheziţii în locaţii de pe raza oraşului Dolhasca, fiind vizaţi doi tineri bănuiţi de comiterea faptei. „În urma măsurilor întreprinse, persoanele bănuite de comiterea faptei au fost identificate ca fiind doi tineri de 16, respectiv 17 ani, ambii din comuna Vlădeni, judeţul Botoşani, care locuiesc fără forme legale în oraşul Dolhasca”, se precizează într-un comunicat de presă emis astăzi de IPJ Suceava.

În urma activităților de cercetare, poliţiştii au reuşit să recupereze parțial prejudiciul, care a fost restituit bătrânului. Cei doi botoşăneni au fost reținuți de poliţişti pentru 24 de ore pentru tâlhărie calificată și introduși în arestul IPJ Suceava. Ulterior, cei doi au fost prezentaţi Judecătoriei Fălticeni cu propunere de arestare preventivă, instanţa dispunând arestarea lor pentru o durată de 30 zile.

ZiareBotosani.ro

Infractional: Alte articole din Botosani