Trimite stirea ta !
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Botoşăneancă anchetată pentru moartea copiilor

Botoşăneancă anchetată pentru moartea copiilor

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : Infractional

O tânără din comuna Corni este anchetată penal după ce doi dintre copii săi au murit arşi de vii în casă. Tragedia s-a petrecut la sfârşitul săptămânii trecute, când Anca Moţoc, de 21 ani, şi-a lăsat acasă singuri cei trei copii, cu vârste cuprinse între un an şi jumătate şi patru ani. Doi dintre copii, unul de un an şi jumătate, celălalt de doi ani, au murit arşi de vii într-un incendiu, iar al treilea, o fetiţă, a fost internată cu arsuri pe 75% din suprafaţa corpului la o clinică din Bucureşti.

Concubinul femeii se află plecat la muncă în străinătate, iar băiatul de 11 ani al bărbatului nu locuieşte cu Moţoc şi copiii pe care aceasta îi are cu tatăl său.

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului s-a autosesizat în acest caz. Cecilia Spătaru, director adjunct al instituţiei, a declarat că femeia ar putea fi decăzută din drepturile părinteşti din cauza tragediei petrecute.

„Ea a fost internată într-un centru de asistenţă socială, împreună cu copiii săi, în 2010, în urma unor neînţelegeri cu concubinul. Aceasta s-a reîntors în familie la cererea ei şi a bărbatului. Urma ca asistentul social al Primăriei Corni să monitorizeze situaţia, dar nu am mai primit nicio informaţie de la acesta. Nici despre tragedia de acum nu am fost informaţi, am citit în presă. Nu am putut lua legătura nici cu primarul, nici cu asistentul social”, a declarat Spătaru, care a recunoscut că nicio echipă a DGASPC nu a plecat încă în teren pentru acest caz şi că legătura cu primarul din Corni şi asistentul social s-a încercat doar telefonic.

Poliţia a declanşat o anchetă în acest caz, Anca Moţoc fiind cercetată pentru ucidere din culpă.


ZiareBotosani.ro

ZiareBotosani.ro

Infractional: Alte articole din Botosani