Trimite stirea ta !
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Botoșănean dat în urmărire internaţională, găsit după zece ani în Marea Britanie

Botoșănean dat în urmărire internaţională, găsit după zece ani în Marea Britanie

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : Infractional

Un bărbat din Botoșani, căutat de aproape 10 ani de autorităţile române, după ce a fost condamnat la cinci ani de închisoare pentru trafic de persoane şi trafic de minori, a fost localizat în Marea Britanie şi urmează să fie extrădat. Procedura de extrădare este extrem de anevoioasă, fiind nevoie de mai multe demersuri prin Centrul de Cooperare Poliţienească Internaţională - Biroul Naţional Interpol.

În vârstă de 51 de ani, Liviu Biliuţă a fost inclus pe lista „Most Wanted” a Poliţiei Române de mai mulţi ani, iar o vreme nu s-a ştiut nimic despre el, dar acum poliţiştii au reuşit să-i dea de urmă.

Potrivit anchetatorilor, faptele pentru care acesta este căutat s-ar fi petrecut în urmă cu aproape 10 ani, când botoşăneanul, care la acea vreme locuia într-un bloc de pe strada Mareşal Ion Antonescu (n.r. - actuala Ion Pillat), ar fi intrat în legătură cu o tânără, Niculina E., acum în vârstă de 32 de ani, şi cu fratele acesteia, Cosmin E., cu care a pus de o „afacere”. Astfel, cei trei ar fi recrutat, transportat şi cazat în străinătate, în scopul exploatării, mai multe tinere din judeţul Botoşani, care au fost plasate ulterior pe piaţa prostituţiei.

Trimişi în judecată pentru trafic de persoane şi trafic de minori, cei trei au fost condamnaţi de Tribunalul Botoşani, în decembrie 2006, la închisoare cu executare, pedepsele fiind de la trei ani de închisoare, în cazul băiatului, la şapte ani şi şase luni de închisoare pentru ceilalţi doi. Totodată, instanţa a dispus confiscarea de la botoşăneancă a sumei de 119.000 euro.

Sentinţa a fost atacată la Curtea de Apel, iar magistraţii suceveni le-au redus pedepsele celor doi la câte cinci ani de puşcărie, băiatul primind doi ani şi şase luni de închisoare cu suspendare, sentinţă menţinută în ianuarie 2008. Până ce mandatele de executare a pedepselor să fie puse în aplicare de poliţişti, Liviu Biliuţă a plecat din ţară, fiind dat în urmărire internaţională.


ZiareBotosani.ro

ZiareBotosani.ro

Infractional: Alte articole din Botosani