Trimite stirea ta !
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
ATENȚIE! O metodă mai veche de a înşela oamenii a reapărut în județul Botoșani

ATENȚIE! O metodă mai veche de a înşela oamenii a reapărut în județul Botoșani

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : Infractional

Lucrătorii din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală nr. 5 Mihăileni, luni 18 februarie, au fost sesizați de către un bărbat de 33 ani din comuna Lozna cu privire la faptul că a fost abordat de doi cetățeni necunoscuți, care s-au recomandat a fi cetățeni turci și care, sub pretextul că au rămas fără motorină, i-au oferit spre vânzare persoanei vătămate un inel din metal de culoare galbenă, despre care aceştia au pretins că este din aur. Imediat după primirea sumei de bani, cele două persoane au părăsit zona în grabă cu ajutorul unui autoturism.

Ulterior sesizării, au fost constituite echipe operative care, în urma activităţilor desfăşurate au procedat la depistarea autorilor. Astfel, au fost identificate două persoane în vârstă de 21 ani, respectiv 47 ani, unul dintre ei fiind din judeţul Ialomița iar celălalt din municipiul București,

Persoanele în cauză au fost ulterior conduse pentru cercetări la sediul Poliţiei unde au recunoscut fapta comisă în dauna persoanei vătămate.

În acest caz, poliţiştii au deschis un dosar penal în care se continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de înșelăciune.

Cu această ocazie, readucem în atenţia cetăţenilor să manifeste prudenţă atunci când intră în legătură cu persoane necunoscute, pentru a nu cădea victime ale infractorilor voiajori. Poliţiştii botoşăneni recomandă, de asemenea, ca cetăţenii să nu dea curs unor oferte comerciale aparent avantajoase, constând în vânzarea unor diferite obiecte de uz casnic sau bijuterii din diverse metale direct la domiciliu. Acestea sunt doar pretexte folosite de anumite persoane pentru a intra în locuinţa cumpărătorului, iar în momente de neatenţie urmăresc sustragerea de valori sau bunuri din imobil.


ZiareBotosani.ro

ZiareBotosani.ro

Infractional: Alte articole din Botosani