Trimite stirea ta !
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Acţiuni desfăşurate în judeţul Botoşani

Acţiuni desfăşurate în judeţul Botoşani

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : Infractional

În ziua de 20.04.2011, pe raza oraşului Ştefăneşti şi a celor patru comune arondate, în oraşul Bucecea, în zona Pieţei centrale din mun. Botoşani şi în oraşul Săveni, s-au desfăşurat acţiuni pe linia prevenirii şi combaterii furturilor, menţinerera ordinii şi liniştii publice, depistării persoanelor care fac trafic cu ţigări şi alcool şi prevenirii şi combaterii comerţului ilicit şi a evaziunii fiscale.

În cadrul activităţilor desfăşurate au fost legitimate peste 150 de persoane, controlate peste 80 de autoturisme şi au fost aplicate 37 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 9.085 lei. Au fost confiscate bunuri deţinute contrar dispoziţiilor legale în valoare totală de 1.120 lei (615 ţigarete, 2,5 litri băuturi alcoolice, 50 kg carne de miel).

În urma exploatării unor date operative au fost identificţi autorii a trei furturi de şpalieri de susţinere a viţei de vie, respectiv N. Mihai-Cristinel de 31 ani din satul Bobuleşti, or. Ştefăneşti, C. Dănuţ de 19 ani din com. Româneşti, T. Liviu-Florin de 25 ani din com. Româneşti şi C. Alina-Laura de 27 ani din com. Româneşti, jud. Botoşani.

Cei patru tineri, în perioada 25.03-18.04.2011, au sustras de la trei persoane din localitatea Bobuleşti, un număr de 66 şpalieri din beton şi 80 şpalieri din ţeavă metalică, pe care i-au comercializat la diferite persoane din localitate, valoarea prejudiciului fiind de aproximativ 2.100 lei care a fost recuperat.

În cauză se continuă cercetările în vederea stabilirii întregii activităţi infracţionale, urmând a se propune soluţie procedurală.

În cadrul activităţilor desfăşurate în comun cu lucrătorii DSVSA, în zona Pieţei Centrale Botoşani, în vederea prevenirii şi combaterii ilegalităţilor în domeniul comercializării cărnii şi produselor din carne, au fost identificate două persoane fizice şi un producător particular care ofereau spre vânzare miei, pentru care nu deţineau documente sanitar-veterinare şi de provenienţă. Toate cele trei persoane au fost sancţionate contravenţional conform HG 984/2005 cu amenzi în cuantum total de 1.800 lei fiind confiscată în vederea distrugerii cantitatea de 50 kg. carne de miel.

Etichete: , , ,

ZiareBotosani.ro

ZiareBotosani.ro

Infractional: Alte articole din Botosani