Trimite stirea ta !
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Acțiune de amploare a polițiștilor dorohoieni! Șoferii și agenţii economici luați cu asalt

Acțiune de amploare a polițiștilor dorohoieni! Șoferii și agenţii economici luați cu asalt

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : Infractional

Poliţiştii Poliţiei municipiului Dorohoi, împreună cu cei din cadrul Secţiilor de Poliţie Rurală nr. 5 şi 6 au desfăşurat joi 21 decembrie, o acţiune pe raza de competenţă pentru prevenirea şi combaterea faptelor care afectează ordinea şi siguranţa publică, viaţa şi integritatea persoanei şi a bunurilor, a regulilor generale de comerţ.

Cu ocazia acţiunii au fost legitimate 73 de persoane şi au fost controlate 64 de autovehicule, fiind aplicate 43 de sancţiuni contravenţionale în valoare de peste 4.000 de lei.

În aceeași zi, poliţiştii Serviciului de Investigaţii a Criminalităţii Economice au desfăşurat o acţiune pentru prevenirea şi combaterea evaziunii fiscale pe raza întregului judeţ.

Cu ocazia acţiunii au fost verificaţi 16 agenţi economici şi au fost aplicate 13 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 38.000 de lei, fiind totodată dispusă confiscarea de bunuri şi numerar în valoare de peste 3.700 de lei.

Totodată, au fost constatate 7 infracţiuni de punere în circulaţie de produse contrafăcute, fiind indisponibilizate în vederea confiscării peste 95 de articole de îmbrăcăminte în valoare de peste 4.000 de lei.

Exemplu:
În urma verificărilor efectuate la punctul de lucru al unei întreprinderi individuale din orașul Darabani au fost identificate şi ridicate un număr de 39 poduse îmbrăcăminte, inscripţionate cu mărci similare cu cele înregistrate, care prezentau indicii că sunt contrafăcute şi pentru care reprezentantul legal al societăţii nu a putut prezenta documente care să ateste originalitatea acestora. În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor punerea în circulaţie fără drept de produse similare cu cele care poartă o marcă înregistrată şi care prejudiciază titularii de drepturi, articolele de îmbrăcăminte identificate, în valoare de aproximativ 2.824 de lei, fiind indisponibilizate în vederea confiscării.


ZiareBotosani.ro

ZiareBotosani.ro

Infractional: Alte articole din Botosani