60.000 ţigarete de contrabanda, găsite de polițiștii de frontieră dărăbăneni ascunse într-un lan cu porumb

60.000 ţigarete de contrabanda, găsite de polițiștii de frontieră dărăbăneni ascunse într-un lan cu porumb

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Darabani au descoperit, într-un lan de porumb din curtea unui imobil din localitatea Baranca, ascunse 60.000 ţigarete cu timbru de acciză R. Ucraina.

Pentru valorificarea unor informaţii documentate poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Darabani au efectuat, la sfârşitul săptămânii trecute, mai multe percheziţii la domiciliile cetăţenilor români Daniel S. şi Constantin S., în vârstă de 25, respectiv 21 ani, despre care existau informaţii că depozitau ţigări de contrabandă.

Pe timpul percheziţiei au fost descoperite, îngropate în curtea unuia dintre imobile într-un lan de porumb, şapte colete, ce conţineau cantitatea de 60.000 ţigarete cu timbru de acciză Republica Ucraina, în valoare totală de 27.270 lei.

Din declaraţiile celor doua persoane a reieşit faptul ca ţigările au fost trecute peste râul Prut de cetăţeni ucraineni, lăsate acolo pentru a fi preluate de cei doi învinuiţi, pentru a fi ulterior transportate către domiciliul acestora din satul Baranca, de unde urmau a fi preluate din nou de cetăţeni ucraineni în vederea valorificării. Cei doi cetăţeni români ar fi trebuit să primească fiecare suma de 300 euro.

Pentru continuarea cercetărilor au fost ridicate mai multe înscrisuri, 4 telefoane mobile şi 2 autoturisme (WV Golf şi Seat Toledo), despre care se deţineau date că au fost folosite la săvârşirea infracţiunilor.

Poliţiştii de frontieră au întocmit în cauză dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de introducerea în sau scoaterea din ţară, prin orice mijloace, a bunurilor sau mărfurilor, prin alte locuri decât cele stabilite pentru control vamal şi colectarea, deţinerea, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea şi vânzarea bunurilor sau a mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscând cã acestea provin din contrabandã sau sunt destinate sãvârşirii acesteia.

Cercetările continuă pentru stabilirea întregii arii infracţionale şi a tuturor persoanelor implicate.

Stirea anterioara

Mesteci gumă zilnic? Iată ce poţi păţi

Stirea Urmatoare

Autorități puse în alertă după ce un copil a rămas blocat într-un apartament din Dorohoi. Pompierii au intervenit cu autoscara - FOTO

Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.

Site-ul www.ziarebotosani.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.