ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Telefoane interzise în România. Cei care le folosesc riscă amenzi

Telefoane interzise în România. Cei care le folosesc riscă amenzi

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : Informatii-Utile

Potrivit Autorității Naționale pentru Administrare și Reglementare în Comunicații (ANCOM), românii care utilizează o anumită categorie de telefoane riscă amenzi usturătoare, deoarece frecvențele folosite de aceste terminale pot cauza probleme în cazul sistemului de comunicații din cadrul serviciilor de urgență.

Românii care dispun de telefoane provenite din regiuni precum SUA sau Canada se pot trezi că plătesc amendă pentru folosirea acestora pe teritoriul României. Concret este vorba despre telefoanele care folosesc standardul DECT (Digital Enhanced Cordless Telecommunications), destinat comunicațiilor fără fir la distanțe scurte. Pentru acest standard, în Europa a fost rezervată banda de frecvențe 1880-1900 MHz.

Dispozitivele care provin din SUA, Canada și anumite zone din Asia folosesc versiunea 6.0 a standardului DECT, care utilizează banda de frecvențe 1920-1930 MHz. Acest lucru duce la apariția interferențelor în cazul serviciilor care folosesc aceeași bandă. În cazuri extreme aceste interferențe pot chiar afecta comunicațiile în cazul serviciilor de urgență cum ar fi apelurile către poliție sau pompieri, scrie tion.ro.

În aceste cazuri, operatorul de telefonie poate detecta sursa interferențelor și poate transmite datele către ANCOM. Utilizatorii care folosesc telefoanele cu standard DECT 6.0 ajung astfel să plătească amenzi care se situează între 500 și 5.000 de lei. Comercializarea telefoanelor de tip DECT 6.0 este de asemenea interzisă.


ZiareBotosani.ro

ZiareBotosani.ro

Informatii-Utile: Alte articole din Botosani