Trimite stirea ta !
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Șoferii care suspendă contractul RCA trebuie să predea și plăcuțele de înmatriculare

Șoferii care suspendă contractul RCA trebuie să predea și plăcuțele de înmatriculare

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : Informatii-Utile

În acest an au existat numeroase schimbări în ceea ce privește asigurarea RCA. Una dintre aceste modificări spune că șoferii care vor suspenda contractul RCA vor preda și plăcuțele de înmatriculare. În caz contrar, aceștia riscă amenzi usturătoare.

Șoferii pot să-și repare mașinile în orice service auto, fără ca asiguratorul RCA să se mai poată opune
Tot din vara acestui an, șoferii pot să fie despăgubiți indiferent de alegerea pe care o fac cu privire la service-ul care să le repare mașina, cu condiția ca acesta să funcționeze legal. Vorbim, așadar, despre posibilitatea șoferilor de a alege orice service auto în care să-și repare mașina, fără să se mai lovească de refuzul asigurătorului RCA sau al chiar al service-ului.

Cei care vor suspenda contractul RCA vor preda și plăcuțele de înmatriculare
Noul cadrul legal al RCA mai stabilește că, în cazul în care aleg să suspende contractul de RCA pe perioada cât e suspendat dreptul de circulație al mașinii sau cât e imobilizată, șoferii vor trebui să predea și plăcuțele de înmatriculare. În caz contrar, proprietarul riscă o amendă de la 1.000 și 2.000 de lei și reținerea certificatului de înmatriculare/înregistrare.

Prezentarea asigurării RCA, obligatorie la schimbarea talonului
Ministerul Afacerilor Interne a stabilit, în vara lui 2017, ca, la momentul schimbării certificatului de înmatriculare al mașinii (supranumit și talon), proprietarii să prezinte și dovada faptului că au încheiat pentru aceasta o asigurare obligatorie de răspundere civilă auto. Măsura a venit, practic, ca urmare a schimbării cadrului legal al asigurărilor RCA.


ZiareBotosani.ro

ZiareBotosani.ro

Informatii-Utile: Alte articole din Botosani