ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
„Botoșani, meleag natal” – Studiu tematic organizat la Biblioteca Județeană

„Botoșani, meleag natal” – Studiu tematic organizat la Biblioteca Județeană

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : Evenimente

„Pământul natal, cu tot ce e pe el, îl păstrăm toată viața cu noi și e prezent în cântec, în poem, în piatra sculptată, în pânza pictată ca și în faptă. Fără el am fi serbezi.” (George Enescu)

Botoșani, meleagul de unde porni „Luceafărul poeziei românești”, ținutul îmbibat de istorie, locul imortalizat de penelul lui Luchian și Băncilă, leagăn de genii, așezare străveche, te invită să-i străbați la pas străzile, să-i admiri clădirile vechi și să-i descoperi istoria.

Fascinați de poveștile și legendele orașului, elevii clasei a IV-a A Step by Step de la Liceul Pedagogic „Nicolae Iorga” Botoșani, vor finaliza studiul tematic „Botoșani, meleag natal” joi, 18 aprilie 2019, începând cu ora: 13:00 la Biblioteca Județeană „Mihai Eminescu” Botoșani Filiala nr. 2 Grivița.
Activitatea de documentare și informare realizată de copii va fi ilustrată de expoziția cu lucrări tematice realizate în cadrul studiului tematic.

Ne vom bucura sufletul cu noi legende ale Botoșanilor și vom descoperi la pas istoria orașului alături de oamenii minunați de la Centrul Național de Promovare și Informare Turistică Botoșani, d-na Florentina Gheorghiță și d-l Ionel Rusu, iar pentru a afla despre siguranța orașului și a locuitorilor săi, în cazul unor situații de urgență, vom realiza vizitarea unui adăpost în caz de urgență din cadrul Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Botoșani.


ZiareBotosani.ro

ZiareBotosani.ro

Evenimente: Alte articole din Botosani