Trimite stirea ta !
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Statul îţi dă 10.000 de euro! Cum îi poţi obţine?

Statul îţi dă 10.000 de euro! Cum îi poţi obţine?

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : Economic

V-aţi gândit să vă deschideţi o afacere, dar nu aveţi suficienţi bani? Ei bine, puteţi obţine 10.000 euro de la stat, dacă întruniţi criteriile impuse de programul de finanţare SRL-D 2015.

Tinerii care îşi deschid prima dată o afacere primesc un ajutor de 10.000 de euro de la stat, prin programul guvernamental SRL-D 2015, care urmează să se lanseze zilele următoare.

Potrivit calendarului anunţat anterior de Agenţia pentru Implementarea Proiectelor şi Programelor pentru IMM-uri, planurile de afaceri se depun pe Internet, începând cu 24 august 2015, ora 10:00, timp de zece zile, până la ora 20:00, a ultimei zile de înscriere. Şi, dacă bugetul nu a fost epuizat, există posibilitatea deschiderii unei noi sesiuni de inscriere pana la epuizarea bugetului.

Prin programul de anul acesta, cel puţin 700 de tineri români pot beneficia de ajutor de la stat pentru a porni o carieră antreprenorială.

Iată care sunt criteriile pe care trebuie să le întruneşti dacă ai nevoie de aceşti bani:
·    Se pot înscrie în program tinerii din România care nu au mai fost proprietari sau asociaţi în cadrul unui SRL până la depunerea solicitărilor
·    Un SRL-D poate fi înfiinţat de cel mult 5 întreprinzători
·    Angajarea cu contract de muncă a cel puţin 2 salariaţi pe toată durata funcţionării sub formă de microîntreprindere. Un SRL-D îşi pierde statutul de microîntreprindere dacă obţine o cifră de afaceri anuală mai mare de 500.000 de euro. Pe de altă parte, angajatorii sunt scutiţi în cadrul acestui program de plata contribuţiilor de asigurări sociale pentru cel mult patru salariaţi.

Un alt avantaj oferit în cadrul programului poate fi reprezentat de garanţii acordate de Fondul National de Garantare al Creditelor pentru Intreprinderi Mici si Mijloci pentru maxim 80% din valoarea unui credit bancar acordat, în limita sumei de 80.000 de euro.

Este deja cel de-al şaselea an de funcţionare a programului SRL-D. Potrivit Ziarului Financiar, în ultimii cinci ani au fost înfiinţate aproape 21.000 de SRL-D-uri. Cele mai mari dintre acestea au ajuns anul trecut la afaceri de peste 43 de milioane de lei.


ZiareBotosani.ro

ZiareBotosani.ro

Economic: Alte articole din Botosani