Trimite stirea ta !
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Primarii şi preşedinţii de CJ sunt obligaţi să taie 10% din banii de investiţii şi să îi transfere la protecţie socială

Primarii şi preşedinţii de CJ sunt obligaţi să taie 10% din banii de investiţii şi să îi transfere la protecţie socială

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : Economic

Deputatul liberal Florin Roman susţine că, în urma adoptării în Parlament a ordonanţei de urgenţă 90/2017, alianţa PSD – ALDE “a furat” o jumătate de miliard de lei din bugetele autorităţilor locale, primarii şi preşedinţii consiliilor judeţene fiind obligaţi să taie 10% din banii pentru investiţii şi să îi transfere la partea de protecţie socială.

„În urma deciziei Parlamentului de adoptare a Ordonanţei 90, am observat că alianţa PSD – ALDE a mai furat o jumătate de miliard din bugetele autorităţilor locale – primării şi consilii judeţene – şi, practic, obligă preşedinţii de CJ-uri şi primarii să taie 10% din banii pentru investiţii şi să îi transfere către partea de protecţie socială. Din calculul făcut de specialişti ai asociaţiilor profesionale vorbim de o jumătate de miliard de euro, bani care nu se vor mai duce la investiţii pentru apă, canalizare, drumuri judeţene, ci vor merge pe partea de protecţie socială”, a afirmat, la Parlament, deputatul PNL.

Florin Roman a explicat că, înainte de adoptarea OUG 90, cheltuielile pentru protecţie socială erau asigurate în proporţie de 100% prin transferuri de la bugetul de stat, acum fiind asigurate doar 90% din transferuri, iar autorităţile locale sunt obligate să taie din banii destinaţi investiţiilor locale pentru a compensa deficitul de 10%, care trebuie acoperit pentru protecţia socială.

PNL solicită coaliţiei PSD – ALDE să renunţe la împărţirea banilor pe unităţi teritoriale “din pixul preşedinţilor de consilii judeţene”, a mai spus Roman. „Am avut o discuţie cu preşedinţii de CJ-uri ai PNL care solicită şi colegilor lor din alianţa toxică PSD – ALDE să renunţe la împărţirea banilor pe unităţi teritoriale din pixul preşedinţilor de consilii judeţene. Aceşti oameni nu mai vor să împartă aceşti bani în mod contestabil, cum a fost la nivelul judeţelor, şi vor ca aceşti bani să fie împărţiţi transparent, în baza unei formule stabilite de Ministerul de Finanţe”, a declarat deputatul liberal. Sursa: administratie.ro


ZiareBotosani.ro

ZiareBotosani.ro

Economic: Alte articole din Botosani