Trimite stirea ta !
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Facilităţi pentru fermieri. Premierul Dacian Cioloş a lansat un pachet de măsuri

Facilităţi pentru fermieri. Premierul Dacian Cioloş a lansat un pachet de măsuri

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : Economic

Întreprinzătorii mici şi mijlocii sunt încurajaţi să-şi deschidă afaceri la sate. Cu bani europeni, dar şi cu programe autohtone, ca de exemplu, Primul Utilaj Agricol. Guvernul vrea să ajute astfel clasa mijlocie din mediul rural. Şi a ales comuna Ciugud din Alba, una dintre cele mai dezvoltate din ţară, pentru a lansa un pachet de măsuri speciale.

O familie care s-a întors în ţară după ce a muncit în Spania a deschis acum 5 ani în comuna Ciugud o firmă de textile. Întreprinzătorii au investit 30.000 de euro şi au obţinut 70 de mii de la Uniunea Europeană. Au transformat şura în birouri, iar acum au nevoie de extindere.

La câţiva kilometri distanţă, găsim o altă investiţie, de data aceasta, agricolă.

Autorităţile locale spun însă că proiectele europene nu sunt chiar atât de uşor de accesat.

Agricultura şi zona rurală din România au nevoie de o clasă de mijloc, spune premierul Dacian Cioloş. Iar Guvernul a lansat un pachet special de măsuri. De exemplu, vouchere pentru zilieri şi meşteşugari independenţi şi programul Naţional "Primul Utilaj Agricol".

Fermierii aşteaptă însă soluţii şi pentru alte probleme.

Etichetarea mai riguroasă şi promovarea ar fi de ajutor, le-a transmis premierul fermierilor.

Birocraţia cu care se confruntă aceia care vor să acceseze fonduri europene va fi simplificată, iar oamenii care vor să-şi facă afaceri mijlocii vot trebui să se implice mult mai mult în comunitate - aceasta susţine premierul Dacian Cioloş, care s-a întâlnit astăzi cu fermierii, dar şi cu mai mulţi oameni de afaceri din zona Transilvaniei, a transmis Ştefan Păşcuţă, pentru Ora de Ştiri.

Primul ministru a făcut şi o vizită în comuna Ciugud, pe care o consideră un exemplu. Această localitate are o rată de absorbţie foarte mare şi a ajuns una dintre cele mai moderne din ţară. 16 milioane de euro în 6 ani, în proiecte de infrastructură, dar şi în afaceri mijlocii. Sursa: stiri.tvr.ro


ZiareBotosani.ro

ZiareBotosani.ro

Economic: Alte articole din Botosani