Trimite stirea ta !
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Mesajul Patriarhului Daniel pentru români, de Anul Nou

Mesajul Patriarhului Daniel pentru români, de Anul Nou

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : Cultura

Anul Nou civil ne cheamă la sfințirea timpului, a afirmat patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Daniel, în cuvântul de învățătură rostit vineri la Liturghia Sfântului Vasile cel Mare din Catedrala Patriarhală.

El a explicat că Anul Nou civil, spre deosebire de cel bisericesc, marcat la 1 septembrie, este sărbătorit la 1 ianuarie și a îndemnat la săvârșirea de fapte bune, scrie Agerpres.

„Numele lunii ianuarie vine de la zeul roman Ianus, care avea două fețe, una orientată spre trecut și alta spre viitor. Și de aceea, la 1 ianuarie ne întrebăm ce am făcut bine în anul care a trecut și ce bine vom săvârși în anul în care am intrat. Deci, noi nu trebuie să fim cu două fețe, în înțelesul duplicitar, ci să ne gândim la trecut și să preluăm din trecut ceea ce a fost bun și să continuăm și în prezent și în viitor. De asemenea, să săvârșim în prezent și în viitor fapte bune spre slava lui Dumnezeu și spre-a noastră mântuire", a spus patriarhul Daniel.

Întâistătătorul BOR a urat tuturor „ani mulți și binecuvântați cu sănătate și bucurie", iar celor care poartă numele de Vasile sau Vasilica și derivate „ani mulți cu sănătate și bucurie și ajutor de la Dumnezeu în toată fapta cea bună''.


ZiareBotosani.ro

ZiareBotosani.ro

Cultura: Alte articole din Botosani