Trimite stirea ta !
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
IPS Teofan a resfințit Biserica „Sfinții Arhangheli Mihail şi Gavriil” din Poiana, comuna Vorona - FOTO

IPS Teofan a resfințit Biserica „Sfinții Arhangheli Mihail şi Gavriil” din Poiana, comuna Vorona - FOTO

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : Cultura

Biserica Parohiei „Sfinții Arhangheli Mihail şi Gavriil” din Poiana, comuna Vorona, Protopopiatul Botoșani, a fost resfințită sâmbătă, 23 septembrie.

Slujba a fost oficiată de Înaltpreasfințitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, în prezența a numeroși preoți, a autorităților locale și județene, precum și a credincioșilor. După slujba de resfințire, a urmat Sfânta Liturghie oficiată pe un podium special amenajat în incinta bisericii.

În cuvântul de învățătură adresat celor prezenți, Părintele Mitropolit Teofan a subliniat importanța sărbătorii de astăzi, cea a Zămislirii Sfântului Proroc Ioan Botezătorul, dar și de ce Biserica rânduiește să se sărbătorească zămislirea.

Biserica din satul Poiana, comuna Vorona, a fost zidită după anul 1840 de către Rafael, Stareţul Mănăstirii Vorona, iar sfinţirea ei a avut loc la data de 17 noiembrie 1847, după cum reiese dintr-o notiţă cu litere chirilice, de pe un Minei al lunii noiembrie. În ultimii ani la biserică s-au efectuat importante lucrări de restaurare și amenajare, atât la interior, cât și la exterior.

În semn de apreciere pentru osteneala depusă, precum și pentru întreaga activitate desfășurată în parohie, Preotul Andrei Bucşă a primit distincția de iconom-stavrofor, purtător de cruce, iar cei care au sprijint lucrările efectuate la biserică au primit distincții de vrednicie.


ZiareBotosani.ro

ZiareBotosani.ro

Cultura: Alte articole din Botosani