Trimite stirea ta ! [email protected]
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Festivalul George Enescu contribuie major la construcția brandului de țară al României

Festivalul George Enescu contribuie major la construcția brandului de țară al României

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : Cultura

România trebuie să-si redefinească brandul național, care să ne ajute să ne promovăm ca stat ce are foarte multe de oferit Europei în termeni de cultură, patrimoniu, economie şi turism. Imaginea unui stat se construieşte cu grijă, prin evidențierea acelor valori care ne caracterizează în mod autentic și cu care vrem să fim identificați în lume ca popor. Festivalul Enescu este o astfel de valoare, care contribuie organic la întărirea imaginii noastre pozitive în lume, consideră Claudia Ţapardel.

„A început Festivalul Enescu, deja un reper important în calendarul cultural și turistic european şi un element component al brandului de ţară al României. Am speranța că va fi, și în acest an, o reușită şi cred că e una din realizările care ne pot defini şi fixa imaginea pozitivă în lume”, a spus eurodeputata Claudia Ţapardel, cu ocazia începerii celei de-a XXII-a ediţii a Festivalului Enescu.
 
„În calitate de copreşedintă a Intergrupului pentru Dezvoltarea Turismului European şi Patrimoniu Cultural, particip la multe dezbateri despre valorificarea elementelor de patrimoniu care definesc și înnobilează cultura europeana, iar Festivalul Enescu a devenit un asemenea element. Cred ca putem fructifica acest lucru”, a adăugat eurodeputata PSD.  
 
„Promovarea României ca un stat puternic în Europa, inclusiv pe plan cultural, este unul dintre obiectivele pe care mi le-am asumat în Parlamentul European încă de la începutul mandatului. Îmi propun în perioada următoare să încurajez dezbaterea publică despre definirea unui brand al României. Cred că acest eveniment de mare prestigiu și tradiție este un bun punct de plecare într-o asemenea discuție”, a mai spus Claudia Ţapardel.
 
Festivalul George Enescu are o istorie lungă, iar perioada recentă a adus ediții de mare succes și consolidarea renumelui sau internațional, atrăgând la București nume mari din lumea muzicii clasice.
 
Claudia Țapardel este membră a Comisiei pentru Transport și Turism și copreşedintă a Intergrupului pentru Dezvoltarea Turismului European şi Patrimoniu Cultural din legislativul european.

ZiareBotosani.ro

Cultura: Alte articole din Botosani