Trimite stirea ta ! [email protected]

ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Catedrală gigantică, sfințită la Suceava. 10.000 de oameni prezenți, inclusiv Gigi Becali

Catedrală gigantică, sfințită la Suceava. 10.000 de oameni prezenți, inclusiv Gigi Becali

Peste 10.000 de credincioşi au participat duminică la sfinţirea Catedralei Naşterea Domnului, din Suceava. Târnosirea locaşului de închinăciune, a cărui piatră de temelie a fost pusă în urmă cu 25 de ani, a fost oficiată de ÎPS Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Pimen, Arhiepiscopul Sucevei şi Radăuţilor, şi Preasfinţitul Visarion, Episcopul de Tulcea, alături de un sobor impresionant de preoţi.

Sfințirea a cuprins, așa cum prevede ritualul, ungerea catedralei cu Sfântul și Marele Mir, în exterior și în interior, și stropirea ei cu apă sfințită. Dat fiind numărul impresionant de credincioşi dornici să participe la eveniment, Sfânta Liturghie s-a oficiat în curtea catedralei, pe o scenă special amenajată.

În mijlocul credincioşilor s-au aflat autorităţi locale şi judeţene, demnitari, ministrul secretar de stat pentru culte – Victor Opaschi, precum şi George Becali, acesta fiind prezent în calitate de finanţator al lucrărilor de ridicare a catedralei. Femei şi bărbaţi deopotrivă au trecut prin Sfântul Altar, acest lucru fiind permis tuturor pe parcursul săptămânii viitoare.

Catedrala ortodoxă „Naşterea Domnului“ din municipiul Suceava este un lăcaş de cult foarte impunător prin dimensiunile pe care le are: lungimea de 65 metri, lăţimea de 20 metri şi înălţimea de 70 metri. Aceasta catedrală este cea mai mare din provincie şi a doua ca mărime din ţară, dupa Catedrala Mântuirii Neamului, potrivit adevarul.ro.

Din 2004 şi până în prezent, Consiliul Local Suceava a acordat, confrom primarului Ion Lungu, pentru lucrările de la Catedrala cu hramul Naşterea Domnului suma de 1,8 milioane de euro.

ZiareBotosani.ro

Cultura: Alte articole din Botosani