Trimite stirea ta !
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Vasile Dîncu: „Funcția Prefectului va fi definită mai clar în noul proiect privind strategia pentru administrație publică”

Vasile Dîncu: „Funcția Prefectului va fi definită mai clar în noul proiect privind strategia pentru administrație publică”

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : Administratie

Vicepremierul Vasile Dîncu a declarat că, în noul proiect privind strategia pentru administrație publică, va fi definită mult mai clar funcția Prefectului. "În noul nostru proiect privind strategia pentru administrație publică, vom defini mult mai precis funcția prefectului, pentru ca funcția prefecturală (...), să nu blocheze puterea locală și autonomia locală, care este normală și este prinsă în Constituție", a afirmat Vasile Dîncu.

Vicepremierul a menționat că întâlnirile avute cu cei din administrația locală sunt foarte importante pentru autoritățile centrale. "Înțelegem mult mai bine cum funcționează în realitate administrația locală și, mai ales, cum colaborează, ce raporturi există între administrația centrală și cea locală", a spus Vasile Dîncu.

Alături de premierul Dacian Cioloș, vicepremierul Vasile Dîncu a avut, luni, o întâlnire cu prefectul Cornel Murg, președintele Consiliului Județean Alba, Ion Dumitrel, și primarul municipiului Alba Iulia, Mircea Hava. "Experiența administrației, stabilitatea administrației din județul Alba, profesionalismul celor care lucrează în administrație ne-a dus la un schimb de opinii important. Noi acum lucrăm la strategia legată de funcția publică și o parte din lucrurile, ipotezele pe care le testăm ne-au fost confirmate sau infirmate în discuțiile de aici și este pentru noi un foarte bun exercițiu, nu numai de democrație, dar un exercițiu important de creativitate chiar și în domeniul administrației. Pentru că cel mai bine cunosc problemele din administrație cei care lucrează efectiv în administrație", a afirmat vicepremierul.

Vasile Dîncu a mai spus că, în viziunea sa, administrația locală este subreglementată în legile administrației, de aceea în noua strategie și în Codul administrativ se va da un profil specific și din punct de vedere administrativ administrației locale. "Încercăm ca administrației locale (...) să i se facă dreptate atât în ceea ce privește modul în care sunt selectați funcționarii publici în administrația locală, gradul de autonomie de care administrația locală are nevoie în acest moment", a conchis acesta. AGERPRES


ZiareBotosani.ro

ZiareBotosani.ro

Administratie: Alte articole din Botosani