Trimite stirea ta ! [email protected]
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Trei autofreze moderne achiziționate pentru deszăpezirea drumurilor naţionale din Botoşani - FOTO

Trei autofreze moderne achiziționate pentru deszăpezirea drumurilor naţionale din Botoşani - FOTO

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : Administratie

Prefectul Costică Macaleţi a fost luni dimineaţă la sediul Secţiei de Drumuri Naţionale botoşănene pentru a vedea noile achiziţii în materie de utilaje pentru deszăpezit.

Trei autofreze de tip FRESIA produse în Italia au ajuns la Botoşani, după ce Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale le-a achiziţionat din fonduri europene.

Datele tehnice explicate de Viorel Zacreţchi, directorul SDN, arată că utilajele sunt net superioare dotărilor de până acum.

Acestea dislocă zăpadă pe o lăţime de 2,5 m şi înălţime de 1,6, aruncând-o la o distanţă de 35 de metri. Astfel se eliberează drumurile de o cantitate totală de 3.500 de tone de zăpadă pe oră, în comparaţie cu 1.200 de tone, cât este capacitatea celorlalte utilaje.

Viteza de deplasare este dublă faţă de cea a autofrezelor vechi, ajungând acum la 60 de kilometri la oră, în timp ce consumul de carburant este redus la o treime – 20 de l de motorină într-o oră de funcţionare. În plus, noile autofreze au o motorizare euro 6.

„Ţinând cont de problemele cu care s-a confruntat judeţul Botoşani în anii anteriori din cauza înzăpezirii drumurilor, aceste dotări sunt mai mult decât binevenite. Arată bine, datele tehnice sună foarte bine, să le vedem şi la treabă.”, este aprecierea prefectului Costică Macaleţi.

ZiareBotosani.ro

Administratie: Alte articole din Botosani