Trimite stirea ta !
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Pericole înlăturate de inspectorii de prevenire ai ISU Botoşani.

Pericole înlăturate de inspectorii de prevenire ai ISU Botoşani.

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : Administratie

Peste 900 stări potenţiale de pericol au fost înlăturate în urma celor 611 de controale efectuate de inspectorii de prevenire din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Nicolae Iorga” al Judeţului Botoşani, în primul trimestru al anului 2015, la operatori economici, instituţii şi localităţi. Aproape jumătate dintre abaterile de la legislaţia de prevenire a situaţiilor de urgenţă (incendii şi protecţie civilă) au fost remediate pe timpul verificărilor. Alte peste 400 nereguli au îmbrăcat formă contravenţională, dintre care 137 amenzi în valoare de cca. 84.500 lei.

Cele mai frecvente nereguli constatate se referă la modul defectuos de exploatare a instalaţiilor (electrice, de gaz, de încălzire locală), neverificarea mijloacelor de primă intervenţie (stingătoare), neinstruirea salariaţilor în domeniul situaţiilor de urgenţă.

În primele trei luni, inspectorii de prevenire au desfăşurat peste 500 activităţi de pregătire şi educaţie preventivă a populaţiei (convocări, instruiri, puncte de informare preventivă, antrenamente de specialitate la localităţi, activităţi de informare derulate în cadrul campaniilor naţionale, la locuinţe şi gospodării cetăţeneşti, activităţi cu cercurile de elevi, exerciţii de evacuare în caz de incendiu/cutremur în unităţile de învăţământ).

La acestea au participat aproape 11.000 de elevi, cadre didactice, dar şi simpli cetăţeni, fiind distribuite peste 11.000 de materiale informative.

În perioada analizată, au fost emise 25 avize de securitate la incendiu şi avize de securitate la incendiu pentru amplasarea construcţiilor în interiorul parcelelor, dar şi 11 autorizaţii de securitate la incendiu şi 15 avize pentru transportul deşeurilor periculoase.

I.S.U. Botoşani recomandă populaţiei judeţului să respecte, atât acasă, cât şi la locul de muncă, normele generale de prevenire a situaţiilor de urgenţă, pentru a se evita pierderile de vieţi omeneşti şi a bunurilor materiale.


ZiareBotosani.ro

ZiareBotosani.ro

Administratie: Alte articole din Botosani