Trimite stirea ta ! [email protected]

ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Mesajul prefectului Costică Macaleţi cu ocazia Zilei Forţelor Armate Române - FOTO

Mesajul prefectului Costică Macaleţi cu ocazia Zilei Forţelor Armate Române - FOTO

Ca în fiecare an, pe 25 octombrie, este sărbătorită Ziua Armatei. Oficialitățile orașului s-au adunat în Piața Revoluției, înainte de a porni în coloană oficială spre Monumentul Eroilor din Cuza Vodă.

La ora stabilită, prefectul județului a dat onorul militar după care, comandantul Garnizoanei de la Botoșani a dat citire mesajului transmis de ministrul apărării naționale, Mircea Dușa. A urmat oficierea slujbei religioase și mesajul transmis de Costică Macaleți.

Preacucernici părinţi, stimaţi invitaţi, dragi militari,

În această zi se împlinesc 71 de ani de când Armata Română a eliberat Careiul şi Satul Mare, ultimele oraşe din Vestul României aflate în 1944 sub ocupaţie, conform Dictatului de la Viena. Era data la care Armata Română înregistra un preţ dureros de 58.330 de soldaţi declaraţi morţi, răniţi sau dispăruţi în lupta pentru eliberarea şi reîntregirea patriei lor.

Acela este momentul în cinstea şi onoarea căruia ziua de 25 octombrie a fost declarată o sărbătoare a militarilor români.

Ziua Forţelor Armate Române se sărbătoreşte din 1959, mai precis de 56 de ani, şi este o foarte potrivită ocazie să ne amintim de eroii noştri, să felicităm militarii de astăzi şi să-i pregătim pe cei de mâine.

Fiecare nouă etapă a istoriei a venit cu noi şi noi provocări.Conflicte din Europa, Orientul Mijlociu sau alte zone fierbinţi ale globului au solicitat inclusiv sprijinul Armatei Române. Militarii şi-au îndeplinit misiunile cu cinste şi profesionalism, plătind, nu de puţine ori cu propria viaţă. Le datorăm respectul, memoria noastră şi a generaţiilor viitoare.

Nici contextul geo-istoric din prezent nu ne iartă. Sub ameninţarea terorismului, a extinderii ariei de influenţă, România şi-a reluat poziţia de partener în cele mai puternice alianţe  militare şi politice ale lumii.

Să-i sărbătorim, aşadar, pe militarii noştri, să le urăm multă sănătate, succes în misiuni şi încredere în destinul rezervat de Dumnezeu acestui neam.

La Mulţi Ani, Armata Română!

La final, garda militară a pus capăt evenimentului cu emoționanta defilare.

ZiareBotosani.ro

Administratie: Alte articole din Botosani